RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

БРЧКО ОПЕН 2022. – свечано отворен

На тениским теренима “Прохема” је јуче у Брчком свечано отворен 18. Међународни тениски турнир „БРЧКО ОПЕН 2022“. Турнир је отворио предсједник тениског савеза БиХ Миодраг Марковић.

Директор тениског клуба “Прохема” Томислав Ђокић је изјавио да нас очекује врхунски тенис и да је ово посебна прилика која се одржава једном годишње  да се погледају квалитетни мечеви и да подршка играчима.

“Турнир постоји 18 година и заиста можемо рећи да је традиција на нашој страни, без обзира што смо 2020. године направили паузу због пандемије. Још бих истакако да је величина овог турнира и по осталим учесницима као што је и дугогодишњи супервизор и глави судија Владимир Ерг из Сомбора, који  је учестовао на свјетским тениским мечевима”, рекао је Ђокић.

Он је додао да на главном турниру учествују 32 играча из осам земаља и региона. Ове године специјалном позивницом и такмичењем кроз квалификације учествују двојица младих Брчака, чланови тениског клуба “СОЛ” Андреј Ђокић и Џенан Баковић. Такође, учестовују још пет младих тенисера из БиХ.

Директор Тениског савеза БиХ Сенад Хаџимешић, каже да је ово велики дан за дистрикт Брчко и играче. Овај турнир, каже он, има могућност да прерасте на виши ниво, што је веома битно за домаће играче, те због тога није упитна будућност тениса у БиХ.

Овогодишњи наградни фонд турнира износи 15.000 долара, а побједник ће, осим новчане награде, у износу од 1500 долара освојити и 18 АТП бодова.

Финале ће се одиграти 29. маја.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Večeras žrijebanje kvalifikacionih parova na teniskom turniru “Brčko Open 2022”

Admir Kadrić