RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Večeras žrijebanje kvalifikacionih parova na teniskom turniru “Brčko Open 2022”

Tradicionalni 18. po redu teniski ‘fjučer’ “Brčko open 2022” u organizaciji Teniskog kluba „Sol“, praktično starta večeras izvlačenjem parova za glavi dio turnira. Za nagradni fond od 15.000 dolara, od čega pobjedniku pripada 1.500 dolara i 18 ATP bodova, boriće se 64 igrača iz 31 zemlje sa svih pet kontinenata.

Kostur turnira će biti pun, što je sigurno uspjeh jer smo prethodno u BiH imali dva turnira gdje nije bilo dovoljno prijavljenih igrača za puni kostur.

Žrijebanje parova počinje oko 16 sati i 30 minuta, a već sutra i prvi mečevi u kvalifikacijama“, rekao je direktor turnira Tomislav Đokić. Turnir će, na terenima „Proheme“, trajati narednih devet dana, a trebao bi biti zaključen finalom predviđenim za nedjelju 29. maja.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tenisko finale u dublu – danas, a finale singla možda već sutra

Admir Kadrić

Mikača iz Banja Luke i Muminović iz Tuzle osvojili turnir do 12 godina

Admir Kadrić

Zamjenik Gradonačelnika primio aktere „Ledis open Brčko 2015“

Admir Kadrić