RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Atletičari “Cross”-a osvojili 22 medalje

Na atletskom stadionu “bare” proteklog vikenda održano je prvenstvo Republike Srpske za seniore i mlađe pionire. Atletičari atletskog kluba “CROSS” usvojili su ukupno 22 medalje – 1 zlatnu, 16 srebrenih i 5 bronzanih. Medalje su osvojene u sledećim disciplinama:

Omar Džanić skok u dalj 2. mjesto

Elena Janković bacanje kugle 2. mjesto

Lazar Oparnica 3. mjesto bacanje kugle

Nikolaj Stanić 1. mjesto skok udalj i 2. mjesto na 60m

Benjamin Topčagić 2. mjesto skok udalj 3. mjesto na 60m.

Ognjen Simikić 3. mjesto skok uvis

Marija Trkulja 2. mjesto 1000m

Petar Novaković 2. mjesto koplje

Anja Stević 2. mjesto koplje

Danis Avdić 3. mjesto dug sprint 400m

Ognjen Lazarević 2. mjesto 600m

Aleksej Jovanović 3. mjesto 600m

Štafeta 4x100m seniori: Omar Džanić, Armin Begović, Danis Avdić, Armin Tabaković, 2. mjesto

Štafeta 4x100m pioniri: Nikolaj Stanić, Benjamin Topčagić, Aleksej Jovanović, Ognjen Lazarević, 2 mjesto.

Ostala ekipa koja se nije uspjela izboriti u pojedinačnim disciplinama za prva 3.mjesta ali su se odlično pokazali na borilištu:

Seid Hodžić 1500m

Armin Tabaković 800m

Ksenija Zonić 600m

Amir Begović 3000m

Sara Tomić 300m

Danijela Perić prepone

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.