BrčkoSport

Brčko: Drugi međunarodni šahovski turnir u organizaciji udruženja penzionera Distrikta

Tri udruženja penzionera koja egzistiraju na području Distrikta danas su organizovali Drugi međunarodni turnir u šahu na kojem učestvuju 24 igrača iz Brčkog, ali i okolnih gradova te iz susjedne Gunje u Republici Hrvatskoj.

Igra se po „Bergerovom sistemu“ sedam kola, petnaest minuta po igraču.

„Ovo je, osim igre, i prilika da se dužimo, jačamo međusobnu saradnju, ali i usglasimo dalje aktivnosti naša tri udruženja”, rekao je koordinator turnira Cviko Todorović.

U ime pokrovitelja turnira brčanske Vlade, odnosno gradonačelnika Eseda Kadrića, turnir je „povlačenjem prvog poteza“ otvorio šef Kabineta gradonačelnika Amir Softić.

„Vlada i Kabinet gradonačelnika Kadrića, zdušno podržavaju ovakve aktivnosti i svakako nastojimo da unaprijedimo položaj prije svega naših najstarijih sugrađana. To se manifestuje kroz razne vidove podrške, ali i jednokratnih pomoći, od različitih subvencija pa do osiguravanja novca za banjsko-klimatska liječenja penzionera iz sva tri udruženja”, rekao je šef Kabineta brčanskog gradonačelnika Amir Softić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button