BiH

Porezna uprava FBiH: Pronađeno pet neprijavljenih radnika i zapečaćena četiri objekta

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ izvršili su na području Tuzle 20 kontrola i otkrili pet neprijavljenih radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekat koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su četiri objekta i podneseno 13 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 32.050 KM.

Akcijom su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju ugostiteljsku i pekarsku djelatnost s ciljem provjera poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Poreska uprava obavještava poreske obveznike da će inspekcijski nadzor biti nastavljen, uključujući i dane vikenda, te poziva poreske obveznike da usklade poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button