RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: FK „Dizdaruša“ zapažena u ligi i kup natjecanju

FK „Dizdaruša“ Brčko, po riječima predsjednika Damira Čaušević, osnovan je 2006. Iduće godine će obilježiti 15. godišnjicu djelovanja. Od osnivanja do danas je išao uzlaznom putanjom.

Pred početak 2. kola utakmice KUP-a Nogometnog saveza Federacije BiH predstavnici Nogometnog saveza Posavske županije Orašje gospodin Blaž Živković i Dragan Anđelić su kapetanu FK „Dizdaruša“ Amiru Livadić uručili pehar za osvojeno prvo mjesto u Prvoj županijskoj ligi i plasmanu u Drugu nogometnu ligu NS Federacije BiH. Domaćini zahvalni za ovu gestu i ovom prigodom pehar su stavili u bogate klupske vitrine među brojne trofeje.

„Dizdaruša“ je 16. rujna 2020. ušla u utakmicu sa iskusnom momčadi Hrvatskog športskog kluba „Posušje“ iz istoimenog grada. Ova dva kluba su odigrala dopadljivu utakmicu. Poslije pola sata igre, kapetan domaćina je doveo svoju ekipu u vodstvo od 1:0. U drugom poluvremenu u 67. je izjednačio Ivan Čutura 1:1. Bilo je lijepih i za aplauz poteza na obije strane.

U regularnom tijeku susret je završen 1:1. Pobjednik se tražio izvođenjem jedanaesteraca. Uspješni su kod „Dizdaruše“ bili Marko Vlačić, Izudin Čavalić,Semir Hodžić i Admir Livadić, a dva jedanaesterca je obranio golman Vehid Mrkaljević.

Za „Posušje“ su zabili Ivan Mandurić, Slavko Brekalo i golman Boris Baćak. Čestitajući domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri trener „Posušja“ Denis Ćorić je obećao da će biti navijač „Dizdaruše“ u nerednim utakmicama KUP-a.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Fudbalski derbi brčanskih drugoligaša: FK Dizdaruša –  FK Gornji Rahić 0 : 2

Radio Brčko

Derbi Brčko distrikta FK „Dizdaruša“ – FK „Gornji Rahić“, svakome po bod

Radio Brčko

U 2. ligi Federacije BiH – sjever FK „Dizdaruša“ šesta na tablici

Radio Brčko