RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

BRČKO JE GRAD ODBOJKE

Da je Brčko grad odbojke potvrdile su to i pionirske ekipe OK Smeč DN iz Brčkog i MOK Jedinstvo Brčko. Ova dva kluba su igrala na Regionalnom natjecanju – prvog kruga Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Oba kluba su u svojim skupinama ostvarila prva mjesta ekipa trenera Drage Davidovića Smeč DN sve tri pobjede i 8 bodova, a Mia Stanković je proglašena za odbojkašicu turnira, MOK Jedinstvo Brčko sa trenerom Boškom Mihajlović je također prvo sa sve 4 pobjede i 12 bodova.

Kolega Stjepan Bogutovac je razgovarao sa trenerima i  o uspjesima su mu kazali Drago Davidović, dugogodišnji vrsni stručnjak-trener koji iza sebe ima plejadu odbojkašica-reprezentativki od kojih su neke i na svjetskom nivou cjenjene. O ekipi i uspjehu pionirki svog kluba kaže: „ Osvojili smo prvo mjesto i pravo igranja na finalnoj rundi OS BiH, a otišli smo skromno i nismo znali kvalitetu protivničkih ekipa. Napravili smo iznenađenje za sve i samo za sebe. Sve smo ekipe pobijedili i ako je domaćin Lukavac dobro igrao. Stekli smo uvjete da igramo za prvaka pionirki BiH. Naš sastav je bio: Mia Stanković, Anja Stevanović, Nikolina Mićić, Ana Rogić, Ana Nikić, Lara Mišković, Dragana Zekonja, Sofija Božić, Ivona Milinković i Teodora Vuković.“,  rekao je trener Drago Davidović.

Jednako lijep uspjeh je postigla i ekipa pionira MOK Jedinstvo Brčko, trenera Boška Mihajlovića. Prvaci su u konkurenciji pionira dječaka. Gospodin Mihajlović kaže: „ Mlađe uzraste kluba sam preuzeo prije pet mjeseci od sada glavnog trenera u klubu Miloša Mitrovića koji je izuzetno stručno i uspješno radio sa svim kategorijama. Na Regionalnom turniru naša pionirska ekipa je bila sastavljena od 16 igrača i svi su dobili priliku da igraju. Spomenuti ću neke od njih: Timur Mujanović, Stefan Popić, Vuk Andrić, Anil Isić, David Stjepić, Miloš Vuković, Mahir Martinović i drugi. Za igrača turnira proglašen je Anil Isić. Sa 2 : 0 smo pobijedili: Lukavac 7, Bosnu Kalesija, Bosnu iz Sarajeva i Domaljevac. Prvi smo sa 12 bodova, drugi HOK Domaljevac 9, treća Bosna Sarajevo.

Za vikend 14. i 15.01.2023. kadetkinje OK Smeč DN Brčko igraju regionalni turnir u Lukavcu, a MOK Jedinstvo Brčko igra regionalni turnir u Kalesiji.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.