RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Спортске игре младих потписују продукцију серијала животних прича највећих спорташа ових простора

Премијера прве епизоде серијала “(Не)успјех првака са Мариом Станићем“, који доноси приче о успонима и падовима највећих спорташа ових простора и чију продукцију потписују Спортске игре младих, одржана је у Београду.

Серијал је, како је саопћено, већ добио подршку регионалне спортске заједнице, а од 23. јануара гледатељи ће имати прилику упознати до сада невиђену страну спортских великана попут Луке Модрића, Славена Билића, Едина Џеке и Пеђе Мијатовића, али и спортских легенди попут Ћире Блажевића.

Свечаном премијером прве епизоде “(Не)успјех првака с Мариом Станићем“, на којој је гостовао предсједник УЕФА-е Александер Чеферин, представљен је регионални серијал животних прича највећих спорташа ових простора.

Серијал ће се приказивати два пута седмично од 23. јануара у БиХ, Хрватској, Словенији, Србији, Црној Гори и Сјеверној Македонији.

Емисија која је премијерно приказана у петак у Београду продукција је Спортских игара младих, која је у својих 27 година постојања у Хрватској, Босни и Херцеговини и Србији окупила више од 2.500.000 учесника. За циљ има дјеци приближити спортски начин живота и усадити им важност фаир плаyа, како на терену, тако и у животу.

Домаћин свечаности и предсједник Спортских игара младих Здравко Марић замолио је за подршку и разумијевање, истакнувши како је овај пројект за њега и цијели његов тим једно ново искуство, а за циљ има вриједности Игара пренијети свима из прве руке актера.

-Вјерујемо у пројект и нашу емисију, за коју смо се одлучили како бисмо послали јасну поруку, прије свега дјеци, кроз интервјуе највећих спорташа. Заиста ми је драго што је водитељ Марио Станић, који је као велики спорташ и сам прошао тај пут, те од суговорника може извући најбољу поруку за све гледатеље – навео је Марић, саопћили су организатори.

Премијери су присуствовали многобројни гости из спортског, политичког, вјерског и економског круга из цијеле регије, међу којима су: предсједник Ногометног/Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Вицо Зељковић, представник Министарства културе и спорта Владе ФБиХ Горан Лулић, представник Спортског савеза Града Мостара Игор Мелхер, делегација Хрватског ногометног савеза предвођена предсједником Маријаном Кустићем, делегација Фудбалског савеза Србије, представници спортских савеза, организација, клубова, локалних самоуправа из цијеле регије, те легендарни бивши спорташи: Мехмед Баждаревић, Предраг Мијатовић, Немања Видић, Ивица Шурјак, Аљоша Асановић, Предраг Даниловић, Жељко Јерков, Иван Миљковић, Сања Малагурски, Жељко Танасковић, Ивица Туцак, Дубравко Шименц, Тончи Габрић, Јошко Јеличић, и др.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.