RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Još jednom veliki pehar Kupa BiH za odbojkašice ostao u Distriktu

Odbojkašice “Bimal Jedinstva” osvojile su još jednom Kup BiH. Pred svojim navijačima rezultatom 3:0 savladale su ekipu banjalučkog “Voleja”. Po setovima je bilo 25:17, 25.16 I 25:14.

„Jednostavno još uvijek je ekipa “Bimal Jedinstva” prejaka za sve u našoj ligi i objektivno mi smo igrali onoliko koliko nam je domaćin dozvolio“, rekao je po završetku susreta šef stručnog štaba banjalučkog “Voleja”, Đorđe Milošević.

S konstatacijama svog trenera slaže se i kapitenica gošći Tamara Đapa.

„Jasno je da su Brčanke bolje, no nas večeras istinski nije služio servis, ali ni njegov prijem, pa je rezultat sasvim logičan”, naglasila je Đapa.

U taboru domaćih nakon utakmice slavlje jer nije lako uvijek pobjeđivati, te opravdati ulogu favorita.

„Znali smo da smo kvalitetniji sastav, bilo je najvažnije motivisati ekipu za novi trijumf, što smo uspjeli, i svakako izuzetno sam zadovoljan“, rekao je šef stručnog štaba “Bimal Jedinstva”, Smajl Pezerović.

Kapiten Brčanki Žana Dragutinović takođe nije krila zadovoljstvo novom titulom pobjednika Kupa BiH, smatrajući da je ekipa još jednom potvrdila svoj kvalitet.„Na prvi pogled pobjeda se čini laganom, ali nije baš tako. Mi istinski jesmo bolje, ali je to trebalo potvrditi i na parketu, posebno kad su gošće u trećem setu povele sa 5:1. No mi smo onda ‘pojačale ritam’ i mislim sasvim zasluženo osvojile pehar“, rekla je Dragutinović.

Najbolja igračica utakmice je članica pobjedničkog sastava Duška Kenjalo, koja prije svega upućuje čestitke svojim igračicama na zalaganju i pobjedi.

„Bez kvalitetne igre svih, ne bismo stigli do ovog važnog trijumfa, pa i ja do laskavog priznanja najbolje igračice finala. Zbog svega sam jako zadovoljna i sretna, a posebnu zahvalnost dugujemo našim vjernim navijačima koji su i ovoga puta ispunili dvoranu i pomogli nam da zabilježimo još jedan uspjeh“, istakla je Kenjalo. Inače, zlatne i srebrne medalje finalistkinjama Kupa BiH uručili su, u ime sponzora tvornice ulja „Bimal“, Nataša Pucar, te dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović, dok je pehar Kupa kapitenu Žani Dragutinović uručio sekretar OS BIH Adnan Talić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Супервизор Скенлан и амбасадор Аустрије Хартман посјетили дистрикт Брчко

Миљана Ђурђевић

Odbojkaši brčanske “Mladosti” danas u Orašju igraju finale Kupa BIH

Admir Kadrić

Одбојка: Брчански двојац без грешке

Radio Brčko