RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Milica Đokić iz КК “Lavovi” među 10 najperspektivnijih mladih sportista Republike Srpske

Na tradicionalnom 67. izboru najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji dnevnog lista “Glas Srpske”, kapiten ženske seniorske, juniorske i kadetske selekcije Košarkaškog kluba “Lavovi” Brčko Milica Đokić proglašena je za jednog od 10 najperspektivnijih mladih sportista Republike Srpske, a kao jedina iz košarkaškog sporta.

Stručnim žirijem predsjedavao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, a ceremonija dodjele nagrada, plaketa i priznanja najboljim sportistima održana je u Banskom dvoru u Banjaluci.

“Ako na neke druge načine ne doprinosim sportu Republike Srpske, drago mi je da mogu da učestvujem bar u izboru najboljeg sportiste. Godina na izmaku bila je izuzetno izazovna, zbog pandemije koja nas još preokupira, tako da sav uspjeh koji sportisti postižu u cijelom svijetu zaslužuju respekt”, rekao je, između ostalog, gospodin Svetislav Pešić.

Milici je plaketu i jednokratnu stipendiju za do sada postignute uspjehe i rezultate uručila Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

„Perspektivni sportisti su budućnost Republike Srpske i ovim priznanjima želimo da ih motivišemo da napreduju, trude se i ostvaruju što bolje rezultate, da bi kroz koju godinu igrali značajnu ulogu na sportskim terenima širom Evrope i na najbolji način predstavljali Republiku Srpsku“, rekla je ministar Davidović.

Prije svečane ceremonije u Banskom dvoru, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, upriličila je u svom kabinetu prijem za perspektivne mlade sportiste u Republici Srpskoj za ovu godinu.

“Meni je zaista velika čast i zadovoljstvo što sam baš ja izabrana među 10 najperspektivnijih mladih sportista. Organizacija čitavog događaja je bila super, i prijem u Ministarstvu i kasnije dodjela nagrada u Banskom dvoru. Malo sam imala tremu, jer nisam do sada prisustvovala ovakvim svečanostima, ali upoznala sam divne ljude, koje nisam imala prilike da upoznam ranije. Razgovarali smo o tome kako oni rade, gdje treniraju, šta su do sada uradili, saznala sam mnogo toga novog. Upoznala sam gospodina Pešića, imala sam priliku da pričam sa njim, to je za mene stvarno veliko! Zahvaljujem se svom klubu i Košarkaškom savezu RS jer bez njih ni ja ne bih bila ovdje”, kaže Milica.

Na Milicine uspjehe su navikli svi oni koji prate rad Košarkaškog kluba “Lavovi”. Sigurno je da ćemo od ove mlade djevojke doživjeti još puno uspjeha i radosnih vijesti. Ipak, treba se nositi sa tim.

“Nekad bude teret, da. Ponekad mi ne bude dobar dan i počnem da griješim, a ljudima bude čudno što ja griješim. Ko nije na terenu i posmatra sa tribina, ne zna kako je nama na parketu. Međutim, želim da naglasim da je moja porodica, moji roditelji, stvarno tu za mene, ne stvaraju mi nikakav pritisak, samo su mi velika podrška. Klub i tim takođe. Mislim da sam ja sama sebi najveći kritičar, u stvari”, kaže najperspektivnija mlada sportistkinja iz Brčkog.

“Čestitamo našem kapitenu i želimo joj da nastavi dalje još bolje i da i dalje bude sinonim uspjeha našeg kluba. Mi smo stvarno s razlogom ponosni na nju. Na adresu našeg kluba, povodom ovog zaista velikog priznanja, stigla je i čestitka od Košarkaškog saveza Republike Srpske i predsjednika gospodina Aleksandra Đurđevića, te im se zahvaljujemo na tome”, istakao je Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Ljubitelji i poštovaoci košarke mogu Milicu i žensku seniorsku ekipu, gledati na parketu već u subotu, gdje u okviru osmog kola Premijer lige BiH igraju sa ekipom “Leotara” iz Trebinja. Utakmica se igra u dvorani Tehničke škole u Brčkom, sa početkom u 18:00 časova, a ulaz je slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ubjedljiva pobjeda košarkašica Lavova u Kupu

Radio Brčko

Brčko: Nova pobjeda ”Lavica” za prvo mjesto na tabeli

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Tripl-dabl Milice Đokić i nova pobjeda brčanskih “Lavica”

Radio Brčko