RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Kadetkinje “Lavova” u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Predstojećeg vikenda Košarkaški klub “Lavovi” i grad Brčko biće domaćini Finalnog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja.

Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, domaćinstvo završnog turnira na kome će se odlučivati o prvaku Bosne i Hercegovine za sezonu 2020-2021. u konkurenciji djevojčica rođenih 2005. godine i kasnije, povjereno je KK “Lavovi”.

Pored domaće selekcije “Lavova” na završnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine učestvuju i ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara i ŽKK „Livno“ iz Livna.

Prvog dana turnira, u subotu, 25. septembra, biće odigrane dvije utakmice, i to:

15:00h ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK „Livno“

18:30h KK „Lavovi“ – poraženi iz prve utakmice

U nedelju, 26. septembra, na rasporedu je jedna u utakmica u kome će se od 11:00 časova sastati domaća ekipa “Lavova” protiv pobjednika prvog meča (Zrinjski – Livno).

Sve utakmice igraju se u dvorani Tehničke škole u Brčkom i pozivamo sve ljubitelje košarke i sporta uopšte da dođu i podrže mlade košarkašice “Lavova” u pokušaju da se domognu epiteta najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u svom uzrastu.

Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Iva Karišik: Sanjala sam da sam se vratila u “Lavove”

Radio Brčko

Prva liga Košarkaškog saveza RS-a: Brčanske „Lavice“ prve sa 16 bodova

Radio Brčko

Juniorke i kadetkinje “Lavova” nepobjedive u Ženskoj omladinskoj ligi BiH

Radio Brčko