RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: Takmičari KBK “Grčica” osvojili 13 medalja na međunarodnom turniru u karateu

Proteklog vikenda, u Sopotu je održan međunarodni turnir u Ashihara (ful kontakt) karateu ,,Mamba kup 2021,, u organizaciji Ashihara kaikan saveza Srbije.

Takmičari KBK “Grčica” na čelu sa trenerom Slobodanom Garićem, osvojili su ukupno 13 medalja, 6 zlatnih i 7 srebrnih.

Zlatne medalje i pehare osvojili su:

 1. Ognjen Garić
 2. Mihailo Tešić
 3. Selena Stanimirović
 4. Aleksa Đurić
 5. Lav Garić
 6. Žarko Zarić

Srebrene medalje osvojili su :

 1. Dunja Garić
 2. Anastasija Gligorić
 3. Marko Ćuskić
 4. Njegoš Đurić
 5. Vaso Rosuljaš
 6. Žarko Zarić
 7. Vuk Jovičić

Ovo je veliki uspjeh naših takmičara s obzirom da su na turniru nastupili najjači klubovi iz dva saveza Ashihara kaikan saveza Srbije i Kyokushin saveza Srbije koji su zvanično i jedino priznati od Ministarstva sporta Srbije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.