RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković osvojio 10. titulu Australian Opena

Srbijanski tenisač Novak Đoković u finalu prvog grand slama sezone Australian Opena nadigrao je Grka Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6(4), 7:6(5) po setovima.

Đoković je za samo 36 minute riješio prvi set u svoju korist. U drugom je 13 godina mlađi Tsitsipas podigao razinu svoje igre i popustio je tek u tie-breaku.

U trećem setu oba tenisača držala su svoj servis pa je rasplet viđen u tie-breaku u kome je ponovno bolji bio Đoković.

Tako je 35-godišnji Đoković za nešto manje od tri sata igre došao do svog desetog naslova pobjednika Australian Opena u isto toliko odigranih finala.

Na listi tenisača s najviše osvojenih grand slam turnira Đoković se izjednačio sa Rafaleom Nadalom. Obojica sada imaju po 22 trijumfa na četiri najveća teniska turnira (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open).

Također, Đoković će se zahvaljujući trijumfu u Melbourneu u ponedjeljak vratiti na prvo mjesto ATP ljestvice.

Za Tsitsipasa ovo je bilo drugo grand slam finale u karijeri i drugi poraz. U svom prvom finalu u Roland Garrosu 2021. godine pobijedio ga je upravo Đoković, i to nakon što je Tsitsipas vodio 2:0 u setovima.

Izvor: BHRT

Foto:BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prvi američki koraci Brčanke Jovane Perić

Admir Kadrić

Канађанин Франк Данчевић освојио 13 фјучерс „Брчко опен 2016“

Admir Kadrić

Austrijanci osvojili „Brčko open 2016“ u dublu

Admir Kadrić