RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ lider sportskog ponašanja – Fair Play u sezoni 2020/2021. godine

Prije početka utakmice 2. kola Premijer odbojkaške lige BiH i susreta ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko i OK „Goražde“ održana je prigodna svečanost na kojoj je gospodin Adnan Talić, generalni sekretar OS BiH predao pehar kapetanici domaće ekipe Žani Dragutinović. OS BiH je proglasio ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ Brčko LIDEROM SPORTSKOG PONAŠANJA – FAIR PLAY u sezoni 2020/2021. godine.

Sa peharom u ruci zahvalila je OS BiH što je prepoznao njihov korektan odnos sa svakom ekipom u gostima i u Brčkom na svim susretima koje je ovaj klub odigrao. Generalni sekretar saveza je posebno naglasio: „Meni je drago što sam u Brčkom, gradu odbojke.

Uvjeren sam da ću uživati u igri ova dva kluba. „Bimal-Jedinstvo“ je pokazalo, ne samo u ovoj sezoni već i ranijim, odbojku koju igraju i u duhu fair playa. U OS BiH smo zadovoljni što imamo tako jedan klub koji predstavlja naše boje u Europi koje će nastaviti i u CEV Kupu. Drago nam je što imamo reprezentativke iz Brčkog koje su sa ostalima ostvarile najveći uspjeh u historiji odbojke BiH.“

Smail Pezerović, glavni trener u brčanskom klubu je naglasio: „Ovaj pehar nije samo odbojkašicama i trenerima nego i upravi za sveukupno ponašanje za uvijek uspješnu organizaciju utakmica. Ovo je pehar za naš grad i Brčko distrikt BiH.“

O utakmici ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko- OK „Goražde“  možemo reći da je bila dopadljiva za stotinjak gledatelja koji viđenim zadovoljni napustili dvoranu Magnet brčanske Gimnazije okrunjeno pobjedom za 75 minuta aktivne igre 3 : 0 po setovima: 25 : 13, 25 : 19 i 25 : 22. Klub je sa dvije pobjede vodeći na tablici sa 6 bodova. Danas je ekipa otputovali u Gacko gdje će sutra igrati polufinalnu utakmicu KUP-a Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ženska odbojka: „Bimal – Jedinstvo“ će igrati polufinale “Play offa”

Radio Brčko

Kadetkinje ŽOK Bimal-Jedinstvo izborile plasman na finalni turnir

Radio Brčko

Brčanske princeze i pored dobre igre izgubile od Bjeloruskinja

Radio Brčko