RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Bimal-Jedinstva pobjedile Banjaluku Volej

U dvorani brčanske Gimnazije polufinalnu utakmicu KUP-a Odbojkaškog saveza Republike Srpske odigrala su dva kluba ženskih odbojkaških klubova koja su igrali kao predstavnici BiH u Europskoj MEVZA ligi. ŽOK Bimal-Jedinstvo i UOK Banjaluka Volej su u četiri seta demonstrirali Europsku odbojku sa stečenim iskustvom kroz utakmice te lige. Bimal –Jedinstvo je uspješno apsolvirao ulazak u finale KUP-a pobjedom 3:1 po setovima: 25:14, 25:17, 23:25 i 25:13.

Trenerica Radmila Marković, inače Brčanka razloge izgubljene utakmice vidi u lošem otvaranju meča. Ona kaže: „Počeli smo da igramo tek krajem drugog i početkom trećeg seta. U trećem praktično izgubljeni set uspjeli smo da dobijemo. Nismo nastavili tako u četvrtom, a mislim da smo imali šansu i u tom setu. Sve čestitke ekipi Bimal-Jedinstva, jer su ušle spremnije u utakmicu. Mi smo napravili veći broj grešaka i jednostavno s takvom igrom nije moglo više od jednog seta.“

Glavni trener brčanskih princeza Smail Pezerović naglašava: „Ovo je naš protivnik koji je s nama igrao u minuloj sezoni čak šest puta u sklopu Mevze, CEV kupa, naše lige i finala KUP-a…Drago mi je da smo tu prepreku prošli u tom stadiju. Uvjereni smo da nam je mnogo otvoreniji i lakši put u finalu.“ Za ŽOK Bimal-Jedinstvo su igrale: Babić, Biberdžić, Kenjalo, Radović, Vukoje, Dragutinović, Glibić, Gajić, Vujičić, Hodžić, Dragović, Popović. Glavni tgrener Smail Pezerović, trener: Sandra Mitrović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Tri pobjede u desetom kolu

Radio Brčko

Ženska odbojka: „Bimal – Jedinstvo“ će igrati polufinale “Play offa”

Radio Brčko

Brčko: Blijeda igra bh-šampiona u osmini finala CEV KUPa

Radio Brčko