RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Cijene nafte na svjetskom tržištu u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu pošto su podaci o nezaposlenosti u SAD izazvali bojazan od sporog oporavka privrede i potražnje za gorivom.

U Londonu je cijena sirove nafte “brent” iz Sjevernog mora pala za 30 centi ili 0,7 odsto i sada je 44,13 dolara po barelu.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte manja za devet centi ili 0,2 odsto i iznosi 41,42 dolara po barelu.

Američka berza je u padu pošto su investitori prodavali akcije tehnoloških kompanija i izrazili su zabrinutost za ekonomski oporavak nakon što su podaci pokazali da je 881.000 osoba u SAD podnijelo zahtjev za pomoć nezaposlenima.

Juče su, takođe cijene nafte bile u padu za više od dva odsto nakon što je američka Administracija za energetiku objavila da je potražnja za gorivom u SAD pala sa 9,16 miliona barela na 8,78 miliona barela dnevno.

Analitičari upozoravaju da bi i predstojeći radovi na održavanju rafinerija na kraju ljeta moglo izazvati ograničenja u potražnji za gorivom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Број заражених корона вирусом свакодневно опада

Дејана Крстић

Poražavajuća demografska slika BiH: Svake godine je sve gore

Radio Brčko

Cijene nafte u padu

Radio Brčko