Brčko

Staša Košarac posjetio brčanski “Bimal”

Prevazilaženje situacije u vezi sa neutvrđenim kvotama uvoza sirovog šećera u BiH, bila je osnovna tema razgovora čelnika brčanskog “Bimala” sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Stašom Košarcem, koji je danas boravio u radbnoj posjeti ovoj kompaniji i Distriktu.

„Došlo je do zastoja kad je riječ o utvrđivanju dodatnih kvota za uvoz sirovog šećera iz administrativnih razloga, mada je naše ministarstvo, u skladu sa zakonom, pokrenulo neophodni postupak. Na osnovu mišljenja koje je dostavila Uprava za indirektno oporezivanje BiH, tražićemo i dodatna mišljenja entitetskih instititucija, kako bi BIMAL nastavio svoju osnovnu djelatnost koja je trenutno usporena“, rekao je minstar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, Staša Košarac.

Košarac je dodao kako vjeruje da će već naredne sedmice ovo pitanje biti elaborirano na sjednici Vijeća ministara BiH. Predstavnici “Studen grupacije” na sastanku su izrazili zadovoljstvo razumjevanjem i interesovanjem ministarstva za probleme u funkcionisanju same kompanije, te zalaganjem sa nivoa Vijeća ministara BiH da se problemi u privredi, pa i ovaj sa dodatnim kvotama za uvoz sirovog šećera čim prije razriješe.

“Dosadašnja saradnja nam pokazuje da resorno ministarstvo čini maksimum kako bi pomogao našoj kompaniji, a time razriješio i mnoga pitanja unutar prehrambene industrije na nivou cijele države“, rekao je pomoćnik direktora za proizvodnju u “Bimalu”, Ševal Suljkanović.

Sastanku je, u ime brčanske Vlade, prisustvovao i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić, koji je još jednom istakao podršku koja se pruža ovoj kompaniji s naglaskom na realizaciju novog projekta bescarinskih zona na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!