RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Derbi 7. kola Premijer lige odbojkašica BiH: Derbi uvjerljivo osvojile „Brčanske princeze“

U dvorani „Magnet“ u brčanskoj Gimnaziji, derbi susret su imala trenutno dva najbolja kluba u elitnom društvu ženskih odbojkaških klubova ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ Brčko i ŽOK „Gacko“ Gacko.

U derbi su ušli sa istim omjerom i 18 bodova s tim što je prvo mjesto na tablici pripalo domaćinu ove utakmice zbog boljeg količnika poena. Bila je ovo utakmica koja je trebala potvrditi tko je bolji. Odsutan je bio trener „Bimal – Jedinstva“ Smail Pezerović, a jako je priželjkivao ovaj derbi.

Na klupi su bile dvije dame Sandra Mitrović i Ajla Sinanović, a u ekipi je nedostajala povrijeđena Ana Gajić, koja je sa tribina gledala svoje kolegice kako igraju. Igrale su dobro znalački i sigurno povele od 1:0 do 25:10 u prvom setu koji je trajao 17 minuta. U drugom setu i minimalna prednost od jednog do tri poena da bi na scenu došle Radović, Babić, Biberdžić, Kenjalo, Dragutinović čiji su blokovi, servisi donijeli ovaj set 25:20 za 22 minuta igre.

U trećem uvjerljivo 25:15 poslije 21 minute igre. Tako su „Brčanske princeze“ utrošile samo sat vremena da potvrde svoju superiornost i na ovoj utakmici.

„Derbi je sasvim zasluženo pripao, od početka do kraja, domaćinu koji je diktirao tempo. U drugom setu smo pokušali nešto više da napravimo, ali nismo uspjeli. Čestitke Brčankama“, kazao je, nakon utakmice, trener Saša Slijepčević.

Ajla Sinanović, odbojkašica i pomoćni trener kaže: „Osjećam se tako da mi je duplo teže biti u ovoj ulozi nego igrati u ekipi. Ovu ulogu emotivno podnosim, a u igri sam koncentrirana na loptu. Bili smo oslabljeni za trenera Smaila Pezerovića i Ljubišu Ristića. Sandra i ja smo trenažni proces pred utakmicu odradile zahvaljujući djevojkama.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sporazum brčanskih Ženskih odbojkaških klubova „Bimal – Jedinstvo“ i  „Lami“

Radio Brčko

Tri brčanske ekipe u finalu odbojkaškog plej offa

Admir Kadrić

Odbojka prva liga Federacije BiH žene: Pobjeda i poraz

Radio Brčko