RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković poslije velike borbe pobijedio Alkaraza za titulu u Sinsinatiju

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je sinoć titulu u Sinsinatiju, nakon što je pobijedio prvog tenisera svijeta Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1 po setovima 5:7, 7(9):6(7), 7:6(4).

Đoković je do svoje treće titule u Sinsinatiju stigao poslije tri sata i 50 minuta igre.

U prvom setu, Đoković je prvi stigao do brejka i poveo 4:2, ali je Alkaraz brejkovima u sedmom i 11. gemu stigao do preokreta i vođstva u setovima.

Alkaraz je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srbijanski teniser brejkom u osmom gemu uspio da stigne do izjednačenja i pobjednik se odlučivao u taj-brejku.

Na startu taj-brejka drugog seta Đoković je poveo sa 2:0, ali je Španac izjednačio na 3:3. U 11. poenu Đoković je uspio da spasi meč loptu, da bi u 16. poenu iskoristio set loptu, slavio sa 9:7 i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković je u sedmom gemu trećeg seta iskoristio petu brejk loptu i stigao do prednosti od 4:3. U devetom gemu Alkaraz je uspio da spasi dvije meč lopte i smanji rezultat na 4:5, a u narednom gemu iskoristi petu brejk loptu i u potpunosti se vrati u meč.

Alkaraz je poslije četiri spasene brejk lopte u 11. gemu poveo sa 6:5, ali je Đoković sigurnim servisom u narednom gemu stigao do izjednačenja i pobjednik se rješavao u taj-brejku.

Đoković je u taj-brejku bio sigurniji i pri rezultatu 6:4 iskoristio petu meč loptu i stigao do titule.

Srbijanski teniser je stigao do 95. titule u karijeri, a četvrte ove godine.

Đoković i Alkaraz su sinoć odigrali najduži meč u istoriji turnira u Sinsinatiju.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.