RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Za vrijeme 29. Sarajevo Film Festivala oboreni rekordi posjećenosti Sarajeva

Prema statističkim podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, tokom trajanja 29. Sarajevo Film Festivala u Kantonu Sarajevo oboreni su dosadašnji rekordi posjećenosti.

Od 11. do 18. augusta 2023. u Kantonu Sarajevo prijavljen je dolazak 34.157 gostiju, a ostvareno je više od 76.810 noćenja. U poređenju s prethodnim godinama vidljivo je povećanje dolazaka za 33,7 posto u odnosu na 2022. i 47,5 posto u odnosu na 2019. Broj noćenja veći je za 34,5 posto u odnosu na 2022. i 52 posto u odnosu na 2019.

Najviše gostiju zabilježeno je iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, SAD, Njemačke, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije. Gosti su se zadržavali u prosjeku dvije do tri noći.

Naglašeno je da se radi o prijavljenim smještajnim objektima, te da je gostiju bilo mnogo više od navedene statistike, budući da u Kantonu Sarajevo rade brojni neprijavljeni smještajni objekti. Također, tokom ljetnih mjeseci i godišnjih odmora veliki broj gostiju stiže iz dijaspore koji borave u vlastitim objektima ili kod porodice i prijatelja.

Turistička zajednica KS tokom trajanja Sarajevo Film Festivala imala je promotivni štand u Bosanskom kuluturnom centru KS gdje su imali direktan kontakt s turistima kojima su pružali informacije o gradu i radili besplatne turističke ture.

“Statistika pokazuje i da smo prije početka Sarajevo Film Festivala imali povećan broj gostiju, te očekujemo da će zbirni statistički izvještaj za august biti bolji od prethodnih”, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!