RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Fantomi prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

Pobjedom u gradskom derbiju, Odbojkaški klub invalida „Fantomi“ odbranili su titulu prvaka BiH u sjedećoj odbojci.

U poslednjoj utakmici takmičarske sezone, Fantomi su savladali gradskog rivala OKI Spid, rezultatom 3:0 i time po osmi put postali prvaci države.

Kapiten Fantoma Mirzet Duran ocjenjuje da je utakmica bila lakša nego što su očekivali.

– Sa Spidom su nam uvijek najteže utakmice, ali ova nije bila takva, mi smo se držali našeg plana i dogovora i nismo im dali priliku da se vrate u meč – rekao je Duran.

Trener Fantoma Sead Mršo zadovoljan je ovom sezonom, u kojoj su Fantomi osvojili sve što se moglo.

– Uspjeli smo da odbranimo titulu prvaka BiH, što nam je bio primarni cilj, odbranili smo i titulu prvaka države, još nam ostaje da odbranimo zlato na turniru Sarajevo Open –  kaže Mršo.

Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi ove godine osvojili su i zlato u Kupu šampiona, koje se igralo u njemačkom gradu Dresdenu. Ovo je šesta titula prvaka Evrope za OKI Fantome, saopćeno je iz Odbojkaškog kluba invalida “Fantomi”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.