RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

HDZ 1990: Problemi u provedbi Zakona o obnovljivim izvorima energije u Brčko distriktu BiH

Sredinom 2022. godine u Brčko distriktu BiH donešen je novi Zakon   o obnovljivim izvorima energije i učinkovitoj kogeneraciji Brčko distrikta Bosne i Hercegovin i istim je definirana obveza Vlade da donese provedbene pravilnike i druge akte do konca 2022. godine, a kako bi se omogućila provedba zakona u praksi.

Dakle, niti poslije skoro godinu dana od donošenja ovog jako bitnog zakona Vlada nije usvojila potrebne provedbene akte i omogućila privatnom sektoru da ulaže svoja financijska sredstva u obnovljive izvore energije.

Energetska neovisnost Brčko distrikta BiH jako je bitna i ne smije dozvoliti nikomu da se poigrava ili ugrožava razvitak i napredak ove zajednice.

Niz domaćih i stranih investitora je zainteresirano da svoja sredstva ulože u obnovljive izvore energije u Brčko distriktu BiH te im se pod hitno mora obogućiti realizacija dobrih poslovnih ideja.

Nadamo se da će odgovorni u Vladi Brčko distrikta BiH prepoznati važnost rješavanja ovog problema te hitno reagirati na zadovljstvo svojih građana.

Napomena: Radio Brčko se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.