RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Fudbal: FK „Jedinstvo“ Brčko – NK „Hajduk“ Orašje 2 : 0 (0 : 0)

Na Gradskom stadionu u Brčkom jučer su trening utakmicu odlično sudili: Dejan Stojanović, Slađan Jagodić i Danijel Vuksanović iz Brčkog. Strijelci: 1 : 0 Elmir Ćumurović (66. autogol), 2 : 0 Emir Agić (78.)

Stručni stožer: Zoran Brković, glavni trener, treneri Adnan Junuzović, Vidoje Zarić i Savo Obradović, zadovoljni su učinkom ekipe. Jučer ste imali prvu test utakmicu poslije prozivke kakvu sliku nosite sa terena, pitali smo trenera Zorana Brković?

„Prva utakmica i prva pobjeda u 2021. daje impuls svima nama u klubu i Brčko distriktu. Lijep i obećavajući osjećaj. Cilj je ostvaren da se momci istrče. Mi u štabu smo 99 posto zadovoljni pokazanima. Dali smo kao nagradu mladim da pokažu svoje mogućnosti za ono što su uradili na treninzima. U idućoj utakmici ugostiti ćemo Federalnog prvoligaša HNK Orašje.

Igor Vukadinović, golman: „Atmosfera je među igračima dobra. Svima nam je teško pala neizvjesnost da li će se klub ugasiti ili neće? Većina igrača je ostala. Otišla su četiri ključna igrača. Zbiti ćemo redove da izborimo mjesto u ovoj ligi. Imamo dobar raspored od 4 prve utakmice tri igramo u Brčkom.“

Admir Isić, trener Hajduka iz Orašja: „Ovo je bila tri mjeseca duga pauza. Iza naše dvije ekipe je sedmodnevni rad. Vjerujte obostrano dobro u fer korektnoj utakmici. Imao sam sedam odsutnih igrača pa sam uveo rezervne u igru. Zadovoljavajuće dobro.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer ženska liga FS BiH: Poraz brčanske “Lokomotive” – Pobjednik polusezone „SFK 2000“ Sarajevo

Radio Brčko

Pripremna utakmica: JEDINSTVO (Brčko) – RADNIK (Bijeljina) 1:4 (0:1)

Radio Brčko

„Jedinstvo“ Brčko : „Jadran“ Gunja 2:1

Admir Kadrić