RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

FK „Jedinstvo“ Brčko nastavlja borbu za opstanak u Prvoj Ligi FS RS

U prvoj polusezoni takmičenja m-tel Prve lige FS RS, i pored marljivog rada igrača, trenera i uprave, FK „Jedinstvo“ Brčko nije donijelo očekivane rezultate. Klub je završio na 15. mjestu sa 11 bodova. Na listi strijelaca Edin Kesić sa šest golova, dijeli treće mjesto u ligi.

O početku priprema vrijedni trener Zoran Brković, kaže: „Jesenji dio prvenstva je bio pun turbulencija kojima smo odolijevali u okviru mogućnosti. Pratili su nas financijski problemi, odlasci igrača, povrede, kartoni … Treniramo na Gradskom stadionu, gdje nam je kontejner, spremište, a igramo na Stadionu „Lokomotive“ na čamu smo im zahvalni. Igrali smo kao i drugi klubovi uz primjenu korona mjera … Posebno nas je sputavao raster. Ekipa je imala 12 igrača, a ostali su bili juniori pa i kadeti, kvalitetna djeca bez iskustva igranja u ovom rangu. Nadamo se da možemo popraviti kompletnu sliku u ekipi i klubu u nastupajućem periodu.

Brković kaže da su, sa pripremama, počeli prije osam dana.

“Malo kasnimo što se tiče pripremnog perioda. Trebali smo desetak dana ranije krenuti. Financije su nas sputale u tome. Ipak, imamo mjesec dana da se pripremimo. Otišlo nam je pet igrača. No, biće i dolazaka. Želimo da ostanemo u ligi. Zato se trudimo da dovedemo kvalitetu u klub da bi bili ravnopravni u trci do zadnjeg kola. Sada imamo 15 do 17 igrača, a to su mlađi igrači. Prvenstvo kreće 6. marta kada ćemo u Brčkom dočekati FK „Tekstilac“ iz Drevente. U klubu ima ljudi koji zdušno pomažu, a ja u stručnom štabu imam provjerene i kvalitetne stručnjak Adnana Junuzović, Savu Obradović, legendu kluba, Vidoja Zarić i Upravni odbor”, kazao je Brković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Mustafa Peljto novi trener i sportski direktor FK Jedinstvo Brčko

Radio Brčko

Brčko: Odlična igra „Jedinstva“ protiv jednako dobre „Kozare“, svakome po bod

Radio Brčko

Prva m:tel liga Fudbalskog saveza RS-a: FK „Jedinstvo“ Brčko pretposljednje na tablici

Radio Brčko