RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Futsal prve lige FSRS: KML „Brčko zdravlje“ pobijedio FK „Borac“ iz Banjaluke

U dvorani Ekonomske škole u Brčkom sezonu Prve futsal lige FSRS otvorio je KMF „Brčko Zdravlje“ utakmicom sa FK „Borac“ iz Banja Luke. Očekivala se zanimljiva utakmica, to se i dogodilo uz napomenu da su taktički bolje igrali u odnosu na „Borac“ koji je forsirao igru sa igračem (golmanom) više u napadu. U tome su imali i uspjeha, jer svi pokušaji Brčaka da pogode iz daljine gol nisu uspjeli.

No, uspjeli su postići golove u igri. U prvom poluvremenu Goran Stankić u 17-toj minuti donosi prednost 1 : 0. U drugom poluvremenu golove postižu Marko Lukić u 26., Dražen Lukić u 33., Goran Stankić u 36. i u 40-toj Dražen Lukić sa kaznenog udarca od 10 metara postavlja konačnih 5 : 0. Trener i vođa ekipe Milan Miljević je rekao: „Domaća publika je vidjela dobro izdanje svoje ekipe. Zahvaljujemo se ekipi iz Brčkog na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri i čestitam joj na zasluženoj pobjedi, jer su ove večeri bili bolji od nas. Nama ostaje da vidamo rane.“

Golmani u ekipama su imali zapažene uloge. Gostujući Ognjen Blagojević je kreirao sve napade „Borca“ što je na vrijeme osujetila obrana Brčaka. Golman domaćih Sead Bećirović je kao debitant bio uspješan u obranama. „Kao cjelina bili smo sigurna ekipa. Uspio sam sve lopte uhvatiti ili odbiti u teren. Uspjeli smo i ako je klub ostao bez nekoliko igrača. Naša ekipa je mlada i svaka utakmica je novo korisno iskustvo. Odigrali smo srčano, borbeno i znalački kapitalizirali našu kreativnu igru sa pet golova.“

Ekipa KMF „Brčko Zdravlje“ je bila u sastavu: Sead Bećirević, Slavko Rodić, Dražen Lukić, Marko Lukić, Goran Stankić, Haris Salkanović, Dejan Tripić, Slobodan Manojlović, Milorad Stamenić, Milenko Bojić, Mile Tadić, Zdravko Vujić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Za jednu od ekipa igra kapiten Reprezentacije Srbije

Admir Kadrić

„Miraklu“ iz Bijeljine titula na 20-tom Bajramskom turniru u Brčkom

Admir Kadrić

Пријаве за Видовдански турнир до 10.јуна

Admir Kadrić