RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Futsaleri BiH danas protiv Gruzije traže pobjedu kojom bi otvorili vrata četvrtfinala Eura

Izvor: NS BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv Gruzije igra izuzetno važan meč na Evropskom prvenstvu, a ukoliko naš tim ostvari pobjedu, onda bi širom otvoril vrata drugog kruga.

Naša reprezentacija je nedavno protiv moćne Španije debitovala na smotri najboljih i odigrala historijsku utakmicu na Evropskom prvenstvu, no druga najbolja selekcija svijeta je bila prevelik zalogaj za naše igrače koji su na kraju doživjeli poraz rezultatom 5:1.

Prvi i za sada jedini gol za reprezentaciju BiH na Evropskim prvenstvima postigao je Josip Bošković.

Gruzija je u prvom kolu pobijedila Azerbejdžan rezultatom 3:2, što je svakako bilo veliko iznenađenje jer je riječ o 29. selekciji svijeta. Naša reprezentacija je na 24. mjestu, dok je Azerbejdžan na 12. mjestu.

Takav rezultat, jasno, otvorio nam je vrata drugog kruga i pobjeda protiv Gruzije bi nas još više približila tom cilju.

“Veoma sam zadovoljan radom igrača nakon utakmice sa Španijom. Motivisani su i imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat ovdje. Meč koji je iza nas nam je na neki način otvorio oči. Pokazali smo tu neke dobre, ali i loše strane. Nastojali smo da te dobre stvari još poboljšamo, a ove loše da ispravimo”, rekao je selektor Krezo pa se osvrnuo i na današnjeg protivnika:

“Analizirali smo ekipu Gruzije i gledali smo njihov meč s Azerbejdžanom. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Nakon što su gubili 2:0 u prvom kolu, smogli su snage da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. Mi ih respektujemo, ali imamo i mi svoje šanse u tom susretu. Svjesni smo važnosti utakmice i cilj nam je da ostanemo neporaženi i kako bismo ostali u igri za plasman u četvrtfinale.”

Krezo je također rekao kako u našem timu više nema problema s povredama i da su svi igrači na raspolaganju za današnji susret.

“Svaki dan se testiramo i na sreću svi smo negativni na virus korona. S te strane možemo biti zadovoljni i sretni smo da nemamo kadrovskih problema”, rekao je Krezo.

Eventualna pobjeda protiv Gruzije našem timu bi otvorila vrata drugog kruga, a onda bi nam trebao i dobar rezultat protiv Azerbejdžana. Po dvije najbolje selekcije u grupi izborit će četvrtfinale takmičenja.

Meč Gruzija – Bosna i Hercegovina bit će odigran danas u dvorani Martini Plaza u Groningenu od 17:30 sati. Direktan prijenos možete pratiti na BHT1, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nogometna reprezentacija BiH večeras u Zenici igra prijateljski meč protiv Gruzije

Radio Brčko

Reprezentativke iz Brčkog kreirale pobjedu reprezentacije BiH protiv Gruzije

Radio Brčko

U Gruziji se srušio helikopter u spasilačkoj misiji, poginulo svih osam članova posade

Radio Brčko