RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Reprezentativke iz Brčkog kreirale pobjedu reprezentacije BiH protiv Gruzije

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju posljednju utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2022. Selektorka reprezentacije Samira Hurem je, u izabranu vrstu, pozvala i igračice iz Brčko distrikta BiH to su: Marija Damjanović, Nikolina Vujadin i Nikolina Todorović iz ŽFK „Lokomotiva“ Brčko i Sofija Krajšumović iz ŽFK „Radnik Bumeranga“ iz Bijeljine, inače, učenica brčanske Gimnazije, koja za sebe voli reći da je iz Krepšića.

Ono što nas veseli jeste to da su golove postigle Marija Damjanović, 0:1 (22.), 0:2 Sofija Krajšumović (64.) i za 0:3 Sofija Krajšumović ( 65.). Ovim golovima koji pobjedu znače i osvojena tri boda poboljšale su učinak svih reprezentativki. Naša reprezentacija je osvojila 18 bodova, a to je najveći uspjeh do sada. Plasirale su se na treće mjesto grupe B iz Danske i Italije, a ispred Izraela, Malte i Gruzije.

Reprezentacija BiH: Envera Hasanbegović, Nikolina Vujadin, Melisa Hasanbegović, Amela Kršo, Sumeja Bektaš, Marija Aleksić, Marija Ana Milinković (84. Đula Velagić), Dajana Spasojević (56. Maja Jelčić), Selma Kapetanović (56. Merjema Medić), Sofija Krajšumović (78. Alma Kamerić), Marija Damjanović (78. Valentina Šakotić). Selektorka: Samira Hurem.

Foto: Stjepan Bogutovac

Fotografija: NS BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Da bi dostigla standard EU, Bosni i Hercegovini je potrebno stotinu godina

Radio Brčko

Cijena gasa u BiH ponovo raste

Radio Brčko

Brkić: Usvojeno više od 400 dokumenata

Radio Brčko