RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

„Gradina“ pobijedila i „Jedinstvo“ i „Mursu“

Pobjednik Dvadesetog međunarodnog memorijalnog odbojkaškog turnira „Brčko 2015“ je ekipa OK „Gradina“ iz Srebrenika.Novopečeni premijerligaši iz Srebrenika ostvarili su dvije pobjede na jednodnevnom turniru i savladali ekipu „Jedinstva“ – domaćina turnira rezultatom 2:1 te ekipu Hrvatskog odbojkaškog kluba „Mursa“ iz Osijeka rezultatom 2:0. Drugo mjesto zauzeli su odbojkaši „Jedinstva“, a treće gosti iz Hrvatske. Sastavljena od dosta iskusnijih igrača, ekipa „Gradine“,predvođena kapitenom Kemalom Bašićem,  je zasluženo osvojila Memorijal Brčko 2015 pokazavši da je spremna za premijerligaške izazove. w MOK JedinstvoDvadeseti Memorijal Brčko 2015 igra se u čast preminulim odbojkašima brčanskog Jedinstva, a to su: Branko Martinović, Srpko Petrović, Rino Čulić, Faruk Kučukalić, Eldin Hadžić, Zvonko Đaković, Mladen Maglov, Nedeljko Burkanović, Tvrtko Kosor, Slobodan Sapardić, Nermin Kurtić, Lazo Burkanović, Akif Midžić, Sead Hasanefendić, Šefik Ahmetbašić, Dragan Kojić, Pašo Uzunić, Drago Martinović, Vjeslav Simić, Mladen Zonić i Milan Tomić.

MOK „Jedinstvo“ Brčko je ovoga puta turnir realizovao vrlo skromno u nedostatku sredstava pa su izostala zvučna imena ekipa iz okruženja kao i potpuinije oglašavanje manifestacije. Vjerovatno u tome leži i razlog zašto na tri utakmice turnira, odigrane u Sportskoj dvorani Gimnazije, nije bilo ni stotinu posjetilaca.

Trebalo bi ovo da zabrine one koji uvažavaju Brčko kao grad odbojke, pošto MOK „Jedinstvo“ već iduće godine navršava 70 godina od osnivanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanke protiv Tuzlanki 3:0

Radio Brčko

Predsjednik ŽOK „Bimal Jedinstva“ podnio ostavku

Admir Kadrić

Seminari u Trebinju i Odžaku za odbojkaške trenere

Admir Kadrić