RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Gradonačelnik Esed Kadrić upriličio prijem za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je zajedno sa dogradonačelnikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Željkom Antićem, upriličio prijem za upravu i članove Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, povodom osvajanja prvog mjesta na kraju jesenjeg prvenstva BiH, njihovog učešća u Evropskoj Ligi šampiona i CEV kupu, kao i drugih dosadašnjih ostvarenih rezultata.

Gradonačelnik Kadrić uputio je čestitke klubu na zavidnim rezultatima, te je kazao  da gradske vlasti stoje čvrsto iza ovog kluba i njihovog uspjeha, u smislu materijalne i finansijske podrške.

„Nedavno smo osigurali i prostor za potrebe kluba, te smo našli rješenje koje će odagnati određene probleme koje je ŽOK imao za učešće u Evropskoj Ligi šampiona, uprkos što smo trenutno u tranzitnom periodu primjene zakona koji se odnosi na finansiranje nevladinog sektora i sportskih klubova. Također smo ekskluzivno najavili da Vlada konačno kreće u proces izrade projektne dokumentacije za zgradnju multifunkcionalne gradske dvorane koja će se raditi za potrebe naših uspješnih klubova, među kojima je i ženski odbojkaški klub“ naglasio je Kadrić.

Esad Omerhodžić, predsjednik ŽOK, zahvalio se na prijemu i pruženoj podršci Vlade, a naručito na obezbjeđenju kancelarijskog prostora za rad ovog kluba. „Sve što želimo od Vlade jeste podrška, a ŽOK će njihovo povjerenje sigurno opravadati svojim radom i rezultatima“, kazao je Omerhodžić.

Zahvale je uputila i Žana Dragutinović, kapiten ŽOK, te je naglasila da se radi o klubu koji je vrijedan pažnje i da prikazuju Brčko distrikt u najboljem svjetlu, kao pravi ambasadori grada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Komšić, Džaferović i Dodik primili Gallaghera

Radio Brčko

Nastavljena druga redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta BiH

Admir Kadrić

Брчко: Градоначелник Кадрић о именовању нове Владе

Radio Brčko