RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH

Dan državnosti je prilika da se sjetimo zajedništva ZAVNOBiH-a 25. novembra 1943. godine, čijom odlukom je definisano da je Bosna i Hercegovina jedinstvena i nedjeljiva država i time je ovaj datum od nemjerljivog značaja za sve građane Bosne i Hercegovine.

Na temelju tog dogovora i pragmatičnosti tadašnjih lidera potrebno je da donosimo ispravne odluke koje će pozitivno odrediti budućnost naše države i da slušamo mlade koji su ključni na tom putu, jer ćemo zajedno s njima kreirati mjesto u kojem se živi stabilno i slobodno, u duhu tolerancije. Naš cilj je istovremeno i naša dužnost, da zajedničkim radom i doprinosom izgradimo bolju sredinu, obezbijedimo siguran zajednički suživot  i bolju budućnost, a time će Bosna i Hercegovina zauzeti mjesto uspješne i uzorne evropske države.

Poštovani građani Brčko distrikta BiH, sretan vam 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Zamjenik gradonačelnika                                                                 Gradonačelnik

Anto Domić                                                                                       Esed Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Završen Međunarodni Bajramski turnir, pobjednik ekipa iz Gornjeg Rahića

Radio Brčko

Stranka za BiH Brčko: Čestitka povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH – suština jeste suživot različitosti

Radio Brčko

Milić: Besmisleno je to što u državnoj službi mogu da rade osobe osuđene za ratni zločin

Radio Brčko