RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Individualne pripreme odbojkaša i odbojkašica

U razgovoru sa trenerima tri brčanska premijerligaška odbojkaška kluba BiH, odnosno sada je jedan MOK Jedinstvo, dok su ŽOK Bimal-Jedinstvo i OK Mladost članovi MEVZA LEAGUE 2019/2020. Termini su početkom slijedećeg mjeseca. No, jedinstveni su da su neke odbojkašice i odbojkaši vrijeme odmora obogatili igrom na pijesku na izletištu Ficibajer.
Odbojkaši iz Brčkog su nastupili na turniru u Obudovcu gdje su braća Luka i Nenad Šormaz osvojili drugo mjesto, a Andrej Ristić i Almir Čolo šesto. Na Ficibajeru smo vidjeli igru djevojaka Žane Dragutinović, koja je ponijela laskavu titulu sportašice godine i Helene Babić, odbojkašice koja se poslije dvije godine vratila u Bimal-Jedinstvo iz inozemstva. Kazale su da igraju za dušu i očuvanje kondicije i da ovo možemo svrstati u individualne pripreme.
Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Očekivane pobjede bolje plasiranih ekipa

Radio Brčko

Odbojkaši “Mladosti” u finalu plej offa

Radio Brčko

Premijer odbojkaška liga BiH: MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Modriča“ 3:0

Radio Brčko