RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer odbojkaška liga BiH: MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Modriča“ 3:0

Ranije odgođenu utakmicu 8. kola odigrale su ekipe brčanskog „Jedinstva“ i „Modriče“ sinoć ( 25.01.2020.) u dvorani Gimnazije. Susreti kluba iz Brčkog i Modriče uvijek su bili derbi neizvjesne utakmice pa tako i ova koja je bila zanimljiva, ali u znaku plus kvaliteta „Jedinstva“.

U pojedinim setovima bilo je interesantnog nadmetanja dvije ekipe. U prvom setu, prednost je bila na strani ekipe trenera Edina Bakovića i Miloša Markovića, završen je poslije 21 minute 25:19. U drugom setu, tehničar i kapetan u ekipi domaćih iskusni Žarko Kisić hranio je loptama svoje suigrača. Set završen za 24 minute 25:20.

Treći set, iako je završen za 22 minute, bio je interesantan, jer su gosti imali šest izjednačenja u završnici su izgubili i ovaj set 25:18 i utakmicu 3:0. Željko Brestovac, kapetan „Modriče“ o utakmici kaže: „Čestitam ekipi Jedinstva na zasluženoj pobjedi.

U nekim dijelovima utakmice smo se mi približavali domaćinu, no ništa više od toga nismo uspjeli. U klubu smo imali problema sa Covid virusom po je sada sve vraćeno u neku takmičarsku formu. Potrebno nam je strpljenje da sve stvari dođu na svoje mjesto, a imamo još dvije utakmice odgođene zbog izolacije.“

Kapetan Jedinstva Žarko Kisić ističe: „Modriča uvijek neugodan rival za Brčake. Pokazali smo karakter na utakmici. Ispravili smo greške iz ranijih utakmica kada smo imali dobivene pa smo ih izgubili. Ova utakmica je pokazala da se ekipa može osloniti na podmladak. Dobro je izgledalo za 3:0 i bodove.“

U 9. kolu Premijer lige BiH MOK „Jedinstvo“ Brčko igra u Banja Luci sa „Borcem“ ovog vikenda.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojka – dvije pobjede i jedan poraz u 16. kolu

Radio Brčko

Odbojkaši Jedinstva izgubili od gostiju iz Ljubinja

Radio Brčko

Individualne pripreme odbojkaša i odbojkašica

Radio Brčko