RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Jahorina prva u regionu sa uspješno realizovanim ski trkama

Nova zimska sezona na Jahorini bilježi veliko interesovanje kako rekreativnih tako i profesionalnih skijaša.

Tokom protekle sedmice na Jahorini su održana četiri FIS kupa u terminu od 11. do 16. decembra. U istom terminu na toj planini trenirala je poznata olimpijska skijašica Emilija Đurović.

Jahorina je prva u regionu uspješno organizovala takmičenja u disciplini slalom za skijaše iz cijelog svijeta. Jahorina je bila domaćin skijašima iz reprezentacija i iz najudaljenijih zemalja kao što su Hong Kong, Maroko, Indija, Jamajka, Gana, ali i Grčka, Makedonija te Olimpijskom timu Srbije kao i takmičarima iz ski klubova iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Švedske, Slovenije, Mađarske, Turske, Kipra.

Zapažene rezultate ostvarili su i skijaši iz Bosne i Hercegovine, a posebno su se istakli Marko Šljivić i Emir Lokmić dok je u ženskoj kategoriji najzapaženije rezultate ostvarila Esma Alić. Tehnički organizator takmičenja bio je Ski klub Jahorina uz podršku Olimpijskog centra Jahorina.

Sva četiri FIS kupa su ocijenjena kao izuzetno uspješna i ova planina spremno dočekuje takmičare za nove utrke zakazane za mjesec januar.

Već 12. i 13. januara bit će održan “Jahorina” FIS kup, dok će 15. i 16. januara na jahorinskim stazama biti održano Otvoreno prvenstvo smučarskog kluba “Jahorina”, najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Izvor/FOTO/ Fena (B.B.)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Austriji prošle zime prodato više od 430.000 pari skija

Radio Brčko

БиХ: Пети Јахорина економски форум

Vladimir Matijević

Zima počinje na Bjelašnici: OC Bjelašnica prvi u regionu večeras otvara sezonu

Radio Brčko