Brčko

Brčko: Prvo polugodište u osnovnim i srednjim školama uspješno okončano

Formalno prvo polugodište školske 2021/ 22. godine završava sutra, ali zbog predstojećih praznika, polugodište za brčanske osnovce i srednjoškolce sa nastavom praktično završava danas.

Šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Zoran Bulatović za Radio Brčko je kazao da je najvažnije da se nastava u prvom polugodištu odvijala na fizički način, a ne online putem, i da je nastavni plan u cjelosti realizovan.

Zoran Bulatović

„Broj zaraženih učenika i nastavnika i onih koji su u izolaciji ni u jednom trenutku nije bio dvocifren, tako da pandemija nije imala nikakav uticaj na kvalitet nastavnog procesa“, naveo je Bulatović.

Bulatović je naročito istaknuo veliku društvenu odgovornost,  posvećenost i angažman zaposlenih u obrazovanju koji su se vakcinisali u velikom broju, nešto preko 65 posto, i tako omogućili i kontinuitet i kvalitet odvijanja nastave u prvom polugodištu.

Bulatović je iskazao želju, ali i potrebu vakcinacije i preostalog dijela nastavnog osoblja jer je škola za đake prirodni ambijent u kome je jedino moguće realizovati i obrazovne i odgojne stavke iz plana rada škole u jednoj školskoj godini.

„Tokom ove godine u funkciju su stavljene fiskulturne sale u Rašljanima i Omerbegovači, i obdaništu u Ilićki. Zahvaljujući budžetskim sredstvima biće nastavljeni radovi u školama na Brodu, Bukviku, Potočarima i Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, a planirana je i gradnja obdaništa u Srpskoj Varoši i na Broduši“, zaključio je Bulatović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!