RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Jedinstvo Boće ostvarilo odlične rezultate

Jedinstvo Boće osnovano je 2015. godine od strane nekoliko entuzijasta i igrača kao vid rehabilitacije za osobe sa invaliditetom. Jedinstvo Boće ostvarilo je velike uspjehe, a ovogodišnju Premijer ligu BiH u sjedećoj odbojci završili su na 4. mjestu.

Učestvovali su 23. aprila ove godine na 16. Međunarodnom turniru „Bljesak – Memorijal Damir Metić“ u Slavonskom Brodu, gdje su osvojili 1. mjesto bez izgubljene utakmice.
Protekli vikend također su učestvovali na najjačem međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2022“. Turnir 21. put je organizovao višestruki i ovogodišnji osvajač evropske Lige šampiona OKI Fantomi Sarajevo.

U 1. kolu pobijedili su ekipu OKI Borac Banja Luka (2:0), u 2. kolu poraženi od ekipe Dresdner iz SR Njemačke (2:1), a u 3. kolu pobijedili su ekipu OKI Hrabri iz Zagreba (2:0). U polufinalu su poraženi od aktuelnog prvaka Evrope ekipe OKI Fantomi Sarajevo (3:0). U utakmici za treće mjesto pobijedili su reprezentaciju Hrvatske (2:1) te okončali turnir na 3. mjestu.

Na turniru su nastupili oslabljeni jer je igrač Mirko Zečević Tadić (najbolji sportista u invalidnim sportovima Brčko distrikta za ovu godinu) zbog nastupa za reprezentaciju Hrvatske nije mogao nastupiti za svoj klub.

U narednom periodu očekuje ih učešće na još nekoliko domaćih i međunarodnih turnira. Kruna ovogodišnjih takmičenja će biti turnir u Lajpcigu (SR Njemačka) gdje brane 1. mjesto osvojeno na prethodnom turniru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počela obuka za udruženja iz oblasti sporta, kulture i turizma

Mirsad Arnautović

M:tel Prva liga FSRS: FK „Jedinstvo“ – FK “Zvijezda 09“ 0:2

Radio Brčko

Pobjeda “Lavica” u Banjaluci

Radio Brčko