RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odigrano 27. finale odbojkaškog Kupa RS-a: Deseti pokal u vitrinama brčanske „Mladosti“

Pravo igranja u 27. finalu odbojkaškog Kupa Republike Srpske u predtakmičenjima izborili su OK „Mladost“ Brčko i OK „Ljubinje Bankom“ iz Ljubinja. Finalna utakmica se odigrala u dvorani „Magnet“ brčanske Gimnazije bez gledatelja uz primjenu svih epidemioloških mjera Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

Finalisti se dobro poznaju i ovo im je drugo finale za redom. Oba kluba su pokazala želju da osvoje pokal Odbojkaškog saveza Republike Srpske. Pobjeda je i ovoga susreta pripala 3:0 brčanskoj „Mladosti“. Prvi set je riješen za 19 minuta 25:16.

U drugom Jovan Delić i Azur Eminović paraju parket uz asistenciju Šormaza i Tanića. Ovaj set su osvojili sa 25:19 i 23 minute igre. U trećem slijedi izjednačenje na 8:8, pa prednost za goste 11:13, u igri je opasan Velibor Vuković, sigurni Eldar Trakić, Lukić, Divljan i Tanić. Vode Brčaci 20:16. Ljubinje se približava na 22:20. Iskusna ekipa „Mladosti“ ne pruža gostima šansu već sigurno osvaja treći set 25:22. Zlatne medalje je osvojila ekipa OK „Mladost“ Brčko, srebrene OK „Ljubinje-Bankom“.

Na ceremoniji proglašenja Gavro Roskić, predsjednik Upravnog odbora uručio je pobjednički pokal kapetanu Almiru Čoli, koji je proglašen za najboljeg igrača Odbojkaškog saveza Republike Srpske za što je primio i poklon koji je uručio Mirsad Keserović, generalni sekretar kluba. Međunarodni sudac Milan Nikolić je predao sucima utakmice i delegatu plakete, a Radoslav Janjić je uručio pehar Jovanu Delić, najboljem igraču finala

OK „Mladost“ Brčko je igrala i osvojila desetu titulu pobjednika KUP-a u sastavu: Mlađan Lukić, Jovan Delić, Eldar Trakić, David Poletan, Almir Čolo, Azur Eminović, Amar Sokolar, Luka Šormaz, Tihomir Gajić, Velibor Vuković, Andrija Divljan  Niša Tanić. Trenri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

OK „Ljubinje Bankom“: Slobodan Topalović, Đorđe Brborić, Ilija Krunić, Danilo Bogić, Đorđe Toholj, Aleksandar Pepić, Matija Gordić, Milijan Kovač, Đorđe Knežević, Mirko Mičeta, Rastko Kosjerina. Trener: Miladin Rudan.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Amela Kurtalić, mlada nada i još jedan veliki talenat BH košarke

Radio Brčko

Brčaci slavili u Holandiji, a Holanđani dolaze u Brčko naredne srijede

Radio Brčko

Двије двоструке круне у граду који још нема дворац

Admir Kadrić