RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Jedinstvo prvak Druge lige – Istok FSRS

Ovo je kratka, ali radosna sportska vijest za sve prijatelje brčanskog Jedinstva  PRVACI 2. LIGE FSRS ispraćeni su vatrometom i aplauzima 600 gledatelja na Gradskom stadionu.

U posljednjem 30. kolu su pobijedili Famos iz Istočne Ilidže 3:0. Počelo je autogolom Duška Lučića u 14., te Gorana Stankića u 20. i 32. minuti. Ninoslav Mirić je na ovoj utakmici povjerenje dao: Igoru Vukadinović, Anelu Čavalić, Jovanu Svitlica ( od 46. Darku Sekanić), Savi Đokić, Željku Mitrović, Cvijetinu Pavić, kojeg je zbog povrede zamijenio u 30. minuti Anel Kadrić, Žikici Božić, Goranu Stankić, Mirku Mišković, Mirzetu Buljubašiću,  (od 47. Miloradu Obrenović) i Marku Lukić.

Posebno oduševljenje donijeli su čelnici vlasti, gradonačelnik Siniša Milić i Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. Čestitali su treneru Miriću i igračima pojedinačno, te upravi kluba na postignutom uspjehu i darovali im sportsku opremu.

Tekst i slika  Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

M:tel Prva liga FSRS: FK „Jedinstvo“ – FK “Zvijezda 09“ 0:2

Radio Brčko

Fudbal: FK „Jedinstvo“ Brčko – NK „Hajduk“ Orašje 2 : 0 (0 : 0)

Radio Brčko

Fudbal: „Jedinstvo“ bilježi 18 pobjeda bez poraza

Radio Brčko