RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Karanfili za odbojkaške velikane Brčkog

Inicijativni odbor na čelu sa poznatim reprezentativcem i igračem OK Jedinstvo Brčko Mehmedalijom Žilić i drugim brčanskim odbojkašima osmislio je jedinstveni projekt koji se realizira već treću godinu za redom. Kako saznajemo jedinstven je u zemljama okruženja.

Održan je 3. Dan sjećanja na preminule odbojkaše koji su igrali za brčanske klubove ili su bili čelnici uprava od 1946. kada su bili počeci igranja odbojke na igralištu šljakom prekrivenom pored DTV Partizan Brčko. Tu je održan ovaj 3. Dan sjećanja uz riječi sjećanja na sve koji su bili vezani za tada magičnu odbojku u gradu.

Na brčanskim grobljima i mezarju sahranjeno je 29, a na drugim grobljima svoje počivalište ima njih 20. Na svih 29 grobova svi iz inicijativnog odbora su obišli i na svaki grob položili karanfile i istaknuli zasluge svakom od njih. Dirljivo je bilo kada su pored pojedinih grobova zatekli, supruge, djecu, roditelje koji su puni hvale za ovu gestu sjećanja, jer njihovi pokojni su ostali u sjećanju vjernih prijatelja odbojke, kazali su.

Doajen trenera Sulejman Dervišević je istaknuo istrajnost Mehmedalije Žilića u provođenju ovog znaka sjećanja i zahvale. Ekipi se priključio i Siniša Kisić, predsjednik Olimpijskog odbora BiH.

Slike i tekst Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.