RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kadeti MOK-a „Jedinstvo“ Brčko izborili igranje za prvaka Federacije BiH

Muški odbojkaški klub „Jedinstvo“ Brčko je klub koji vuče korijene od 1946. godine, dakle 75 godina djelovanja.

Muški odbojkaški klub „Jedinstvo“ Brčko je klub koji vuče korijene od 1946. godine, dakle 75 godina djelovanja. Danas se natječe u Premijer muškoj ligi BiH. Trenutno je peti poslije 14 odigranih kola u prvenstvu sa aspiracijama da se plasira u doigravanje (pley off). Bez obzira na aktualnu situaciju klub skrbi o mladim igračima. Tako su nedavno na regionalnom natjecanju Odbojkaškog saveza Federacije BiH juniori „Jedinstva“ bili treći i nisu se plasirali za prvenstvo Federacije, zatim su nastupili kadeti „Jedinstva“ na regionalnom natjecanju održanom u ŠC fra „Martin Nedić“ u Orašju.

„Jedinstvo“ je pobijedilo 2:0 HOK Domaljevac po setovima 25:12 i 25:17, „Bosnu“ iz Kalesije 2:0 po setovima: 25:20 i 25:16. Tako su kadeti izborili pravo nastupa na prvenstvu Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

Ekipa MOK „Jedinstvo“ Brčko je nastupila u sastavu: Aleksa Đokić, Nikola Đurić, Oliver Stupar, Amil Isić, Rahman Ćorić, Amar Spahić, Srđan Mitrović – cap, Ognjen Mitrović, Emir Pezerović, Mihailo Ćirković, Filip Mihailović, Stefan Kopić, Haris Pezerović, Timur Mujanović, Anel Mujkić. Trener: Miloš Mitrović. Trener je istaknuo zadovoljstvo kvalitetnom igrom svakog pojedinca i s obzirom koliko i kako treniraju sa iskusnim igračima seniorima da će stečeno znanje pokazati i na Federalnom prvenstvu i pokušati izboriti pravo igranja na Kadetskom prvenstvu BiH. Jednako je zadovoljan predsjednik klub i trener seniora koji naglašavaju ove rezultate izuzetno vrijednim i oni su svijetla točka i perspektiva kluba. Kapetan kadeta Srđan Mitrović naglašava da su osvojena četiri seta prava vrijednost ekipe. „Protivnike smo nadvisili u svim elementima igre, a dominirali smo u čvrsto bloku i sigurnom servisu i tehnički kreativnoj igri“, rekao je Srđan.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

MOK Jedinstvo Brčko želi plasman u play off Premijer lige

Radio Brčko

Odbojkaši Jedinstva igraju protiv Bosne u četvrtfinalu Kup-a

Radio Brčko

MOK „Jedinstvo“ Brčko: Otišlo šest, došlo sedam odbojkaša

Radio Brčko