RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanska odbojka: MOK “Jedinstvo” Brčko – OK “Radnik” Bijeljina 3 : 1

Odbojkaša utakmica 16. kola Premijer lige BiH muškaraca odigrana u dvorani “Magnet” brčanske Gimnazije ostati će u pamćenju ljubitelja ovog sporta u Brčkom.

Ekipa MOK “Jedinstvo” Brčko je ušla u utakmicu sa favoritom OK “Radnik” iz Bijeljine bolje pozicioniranim na ljestvici. Brčaci su dali svoj maksimum i došli do željenog cilja pobjede i ostaju članovi elitnog društva.

Utakmica je trajala 96 minuta protkana odbojkaškim specijalitetima: smečevima, preciznim serviranjem, asovima, blokovima, prije i poslije utakmice korektnim odnosom.

Ohrabruju riječi igrača i trenera “Radnika” koji ističu zasluženu pobjedu “Jedinstva” za čijim su kormilom bili treneri Edin Baković i Miloš Mitrović, a igri iskusni kapetan Drago Teodorović, Saša Plavšić, Stefan Lopatić, zatim oni čije vrijeme dolazi: Aleksa Đokić, Đorđe Ganilović, Filip Mihajlović, Radoslav Ćuk, Nikola Đurić, Emir Pezerović, braća Ognjen i Srđan Mitrović, David Balać i Anil Isić.

Poslije ove blistave i dragocjene pobjede ničim ne osporavane od 3 : 1 po setovima: 25 : 21, 14 : 25, 29 : 27 i 25 : 15, MOK “Jedinstvo” je sedmo na ljestvici sa 17 bodova. U 17. kolu u subotu u Srebreniku gostuje kod “Gradine Herceg” koja je deveta sa 11 bodova.

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одбојка: ОК „Младост“ БиХ – UV„Rheinmain“ Њемачка 0:3

Admir Kadrić

Brčko: Tri pobjede u desetom kolu

Radio Brčko

Selektor Stevan Ljubičić na širi spisak za početak priprema za nastup na EP-u stavio 28 odbojkašica

Radio Brčko