RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

KK “Lavovi” Brčko: Lavice vicešampionke KUP-a Republike Srpske

U drugom polufinalu KUP-a Republike Srpske, odigranom u suboru 12. februara, košarkašice KK „Lavovi“ Brčko savladale su ekipu „Leotar 03“ iz Trebinja i tako ostvarile plasman u veliko finale KUP-a Republike Srpske, gdje su ih čekale iskusne košarkašice ŽKK „Orlovi“ iz Banjaluke, koje su prethodno pobijedile OKK „Feniks“, takođe iz Banjaluke.

U prvom poluvremenu igre sa Trebinjkama, publika u sportskoj dvorani Obilićevo u Banjaluci vidjela je veliku i skoro izjednačenu borbu, dok je do potpunog preokreta igre došlo u drugom poluvremenu u kojem su košarkašice Leotara trpile snažan presing i jaku odbranu Lavica, te je utakmica okončana rezultatom: LEOTAR 63 – LAVOVI 78 (19:18, 17:21, 13:20, 14:19)

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Ines Babić sa 20 poena, a uspjela je da uhvati i 8 lopti. Sjajnu partiju pružile su i Mirela Halilović sa 19 poena i 13 skokova, Iva Karišik 16 poena i 8 skokova, kapiten Milica Đokić 9 poena, 8 asistencija i čak 15 skokova!

„U prvo poluvrijeme smo, nažalost, ušli lagano, suprotno onome kako smo planirali. U drugom poluvremenu smo promijenili odbranu i to nam je donijelo pobjedu. Cijela ekipa je u tom drugom dijelu odradila svoj dio posla, uvijek neko od igračica iskoči u poenterskom smislu, ali prvenstveno je odbrana večeras donijela pobjedu“, izjavio je nakon utakmice trener Lavica Aleksandar Bližnjaković.

U finalnom susretu KUP-a Republike Srpske, odigranom u nedjelju 13. februara, Lavice, koje su prvi put učestvovale na završnom turniru KUP-a, sastale su se sa osvajačicama prethodnih pet KUP-ova, te do sada neporažnom ekipom u Premijeri ligi BiH, koja se takođe takmiči u WABA ligi – ekipom ŽKK “Orlovi” Banja Luka.

Lavice nisu uspjele da pruže dovoljan otpor protivnicama, koje su već u prvoj četvrtini napravile značajnu rezultatsku prednost koja im je omogućila da u nastavak uđu još rasterećenije. Sa druge strane, Lavice nije služio ni šut, te je pobjednik praktično odlučen već nakon prvog poluvremena utakmice.

“Mi smo loše ušle u utakmicu, u drugom poluvremenu pokazale smo nešto bolju igru. Nadam se da će moja ekipa još igrački napredovati, ovo je jedno veliko iskustvo za nas, a kao nagrada je došao i plasman na finalni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine”, izjavila je nakon finalne utakmice kapiten Milica Đokić.

Finalna utakmica KUP-a Republike Srpske završena je rezultatom: ORLOVI: 89 – LAVOVI: 59 (22:10, 28:9, 21:18,18:22)

“Orlovi su ekipa koju je vrlo teško dobiti. Ova medalja je srebro, ali je u ovom trenutku za nas kao zlato, jer je ekipa koju vodim jako mlada, ima prosjek od 18 godina i djevojke su pokušale, koliko su to u ovom trenutku bile u mogućnosti, da pruže otpor iskusnim Orlicama, kojima ovom prilikom čestitam na osvajanju pehara i želim im mnogo sreće i u nastavku domaće lige i evropskog takmičenja”, rekao je trener Bližnjaković.

Aleksandar Bližnjaković je i ovom prilikom dao šansu svim djevojkama u timu da zabilježe minute na parketu i u okviru KUP takmičenja, a najviše poena u finalnoj utakmici upisale su Ines Babić i Iva Karišik sa po 12 postignutih poena.

Srebrene medalje košarkašicama i stručnom štabu KK “Lavovi” Brčko u dvorani Obilićevo ispred Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske uručio je gospodin Dragan Vuković.

Osvajači medalja su: Milica Đokić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Mirela Halilović, Sara Đokić, Adna Okić, Iva Karišik, Ines Babić, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Ksenia Vukić, glavni trener Aleksandar Bližnjaković i Sanjin Vidović kao pomoćni trener.

Plasmanom u finale KUP-a Republike Srpske košarkašice Lavova ostvarile su plasman na Finalni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine, na kome će učestvovati i košarkašice Orlova, kao branioci trofeja iz prošle sezone, a ostala dva učesnika biće poznata do kraja februara. Finalni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine na rasporedu je 5. i 6. marta.

Košarkašice Lavova već narednog vikenda, tačnije u subotu, 19. februara, nastavljaju takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, gdje ih, u okviru 15. kola, očekuje novi nastup pred banjalučkom publikom u duelu protiv ekipe Mladog Krajišnika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kup BiH: Lavice poražene u polufinalu

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Poraz Lavica od ŽKK RMU Banovići

Radio Brčko

Brčko: Košarkaški klub “Lavovi” korak bliže tituli

Radio Brčko