RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

KK “Lavovi” Brčko – Polufinalni turnir Prvenstva BiH za juniorke igra se u subotu u Brčkom

Jedan od tri Polufinalna turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice u konkurenciji juniorki biće održan u subotu 4. juna u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

“Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odlučio je da dodjeli domaćinstvo i organizaciju polufinalnog turnira našem klubu. Na turniru, osim ekipe KK “Lavovi” Brčko, pravo nastupa imaju još juniorske ekipe ŽKK “Livno” iz Livna i KK “G-Stars” iz Gračanice”, ističe Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

Raspored i satnica utakmica:

  • 10:30 h LAVOVI – G Star
  • 14:00 h G Star – Livno
  • 17:30 h Livno – LAVOVI

“Polufinalni turniri Prvenstva Bosne i Hercegovine dolazi nam nakon osvajanja titula šampiona Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Utakmice se igraju po jednokružnom bod sistemu, a samo najuspješnije ekipe sa tri polufinalna turnira ostvariće pravo nastupa na Finalnom turniru Prvenstva Bosne i Hercegovine koji se igra 18. i 19. juna ove godine”, kaže Vukadinović.

Druga dva polufinalna turnira igraju se u Banja Luci (Čelik, Mladi Krajišnik i Brotnjo) i Mostaru (Zrinjski 2010, Vitez i Feniks).

Lavice i stručni štab pozivaju sve navijače i ljubitelje košarke da u subotu dođu u dvoranu Tehničke škole i daju podršku svojim mladim sugrađankama u borbi za još jednu titulu. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Lavica Milica Đokić u juniorskoj reprezentaciji Srbije

Radio Brčko

Istorijska pobjeda Lavica protiv Zagreba u Waba ligi

Radio Brčko

Kup BiH: Lavice poražene u polufinalu

Radio Brčko