RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KK “Lavovi” Brčko: Pobjeda pionira i poraz predpionira u Milićima

Utakmicama petog kola nastavljeno je Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

Muška pionirska i predpionirska selekcija “Lavova” u nedjelju su gostovale u Milićima, gdje su odigrale utakmice protiv odgovarajućih selekcija KK “Milići”.

Nakon poraza u prošlom kolu na domaćem terenu protiv ekipe “10. avgust” iz Vlasenice, pioniri su uspjeli da se vrate na pobjednički kolosjek, savladaju domaćina i sa nova dva boda ostanu u samom vrhu prvenstvene tabele sa skorom od tri pobjede i jednog poraza, te ukupno sedam osvojenih bodova. Bila je ovo odlična utakmica izabranika Sanjina Vidovića, u kojoj se pobjednik nijednog momenta nije dovodio u pitanje. Imali su brčanski momci tokom većeg dijela meča dvocifrenu rezultatsku prednost, ali zahvaljujući nevjerovatnom šutu za tri poena, domaći košarkaši uspjeli su doći do podnošljivog poraza.

MILIĆI 54 : LAVOVI 60

12:9, 5:14, 17:17, 20:20

KK “Lavovi”: Nikola Lajić 14, Sergej Krajinović 16, Sergej Đurica 10, Nikola Trivunović 11, Nikola Balorda 9, Nikola Đorđević, Miloš Karać, Njegoš Trivunović, Stefan Mijatović, Ognjen Pudić, Nemanja Radovanović i Rastko Blažanović.

U narednom kolu, naše pionire očekuje utakmica na domaćem terenu protiv odgovarajuće selekcije KK “Radnik” iz Bijeljine.

Predpioniri su doživjeli još jedan poraz, i nakon pet odigranih kola imaju skor od jedne pobjede i četiri poraza. Utakmica u Milićima je protekla u mnogo boljoj igri domaćih košarkaša, pogotovo u prvoj četvrtini, koja je i bila presudna za krajnji rezultat na ovom meču.

MILIĆI 49 : LAVOVI 20

24:5, 8:7, 8:2, 9:6

U narednom kolu najmlađi “Lavovi” dočekuju ekipu OKK “Koš” iz Bijeljine.

Osim prvenstvenih utakmica u konkurenciji pionira i predpionira, u Milićima je odigrana i prijateljska utakmica dva kluba u konkurenciji predpionirki, u kojoj su brčanske “Lavice” prikazale odličnu igru. Napredak u igri iz utakmice u utakmicu je očigledan i sigurno je da jedna nova generacija djevojčica polako izlazi na scenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pobjeda “Lavica” u Banjaluci

Radio Brčko

Lavice ubjedljivo savladale Mladost iz Prijedora

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Brčko ipak bez gradskog košarkaškog derbija

Radio Brčko