RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Leotara” 03

U dvorani Tehničke škole u Brčkom, pred velikim brojem navijača, košarkašice “Lavova” odigrale su zaostalu utakmicu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv odlične ekipe “Leotara 03” iz Trebinja i izvojevale tešku, ali ipak pobjedu, rezultatom:

LAVOVI 59 : LEOTAR 57

(15:23, 23:10, 6:14, 15:10)

“Lavice” nije služio šut tokom većeg dijela meča, što su gošće koristile i vodile skoro čitavu utakmicu. Odbrana “Lavica” bila je agresivinija od napada i sprečavala Trebinjke da naprave veću rezultatsku razliku. Ipak, trojka Ines Babić na samom kraju meča donijela je dugo očekivani rezultatski preokret i dovela do sjajne pobjede, na zadovoljstvo svih, a posebno publike koja je svaki poen Lavica gromoglasno ispratila.

“Jedna vrlo teška utakmica, kao što smo i očekivali. Ekipa “Leotara” nije bila kompletna, imala je zdravstvenih problema sa dvije igračice, možda je to uticalo na moju ekipu da se malo večeras opusti, ali u svakom slučaju ekipa nije bila prepoznatljiva, posebno poslije utakmice u Banjaluci gdje smo pokazali da smo fajteri, da kao i svi mladi želimo da se dokazujemo, da se borimo. Večeras toga nije bilo, za svaki poen smo se patili, i na kraju smo pobjedili uz neku dozu sreće. 15-16 otvorenih šuteva nismo mogli da pogodimo, šut nas nije služio nikako, ali, bodovi ostaju u Brčkom, pobjeda se piše i mi idemo dalje”, izjavio je nakon utakmice trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u ekipi KK “Lavovi” bile su Ajla Lević i Mirela Halilović, sa po 18 postignutih poena. Igrale su još: Milica Đokić (6), Iva Karišik (8), Jelena Lazarević (4), Ines Babić (3), Valentina Došić (2), Tamara Šarenac (0), Sara Đokić (0), dok su na klupi bile Adna Okić, Ana Đokić i Ksenia Vukić.

“Večeras smo bili svjedoci jedne lavovske borbe i lavovske pobjede, minimalnim rezultatom, ali zaslužene pobjede naših djevojaka, koja nam izuzetno znači u nastavku borbe u Premijer ligi i nastavku ostvarenja primarnog cilja, a to je opstanak ove sezone u društvu najboljih u BiH. 2021. godina je do sada najuspješnija, od osnivanja kluba i završavamo je pobjedom, ali odmora nema, već 3. januara nastavljamo sa takmičenjem, idemo u Konjic i nadamo se pobjedi i tamo”, rekao je Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

U 10. kolu Premijer lige BiH Lavice gostuju ekipi ŽKK “Konjic” iz Konjica. Utakmica se igra u ponedjeljak 3. januara 2022. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Lavice silovite na startu finalnog turnira: Danas utakmica za titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Petak – ženska odbojka, a u subotu muška – dvadeseti gradski derbi

Admir Kadrić