RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

KK „Lavovi“ Brčko: Pobjeda predpionira i poraz pionira protiv Bratunca

Danas su predpioniri i pioniri KK „Lavovi“ Brčko u okviru 10. kola Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina ugostili odgovarajuće selekcije KK Bratunac TRB iz Bratunca i ostvarili polovičan učinak. Predpioniri su zabilježili pobjedu, dok je pionirima malo nedostajalo do povoljnijeg rezultata.

Najmlađi Lavovi su u neizvjesnoj završnici, protiv sjajnog protivnika, upregli sve snage i prije posljednjeg zvuka sirene izvojevali pobjednički pogodak, te je utakmica završena rezultatom: LAVOVI 37 : BRATUNAC 35(7:5, 8:12, 11:12, 11:6)

Ovi dječaci danas su igrali sa većim žarom i srcem, što je, osim savladavanja i unapređenja osnovnih elemenata igre, dodatni faktor koji donosi poene na terenu, i na tome ćemo još da radimo. Veća borbenost i timska igra danas su prevagnuli na klackalici i donijeli nam novu pobjedu“, kaže trener mlađih selekcija Sanjin Vidović.

Pioniri sada imaju skor od četiri pobjede i šest poraza.

Borili su se i pioniri, posebno u drugom periodu igre kada su preokrenuli rezultat u svoju korist. Ipak, u neizvjesnoj završnici mladi Lavovi nisu uspjeli da realizuju posljednji napad za pobjedu, te se otišlo u produžetaknakon rezultata 47:47, u kojem su više koncentracije imali gosti i slavili zasluženu pobjedu rezultatom: LAVOVI 52 : BRATUNAC 56 (6:15, 22:10, 9:14, 10:8, 5:9)

„Za poraz nema puno opravdavanja, međutim na ovaj rezultat je uticao i izostanak dijela ekipe zbog bolesti, zbog čega nismo imali kontinuitet u radu, ali ekipa je dala sve od sebe u ovom trenutku i idemo dalje“, kaže trener Vidović.

Pioniri u dosadašnjem toku prvenstva imaju četiri pobjede i pet poraza.

„Mnogo nam je drago i mnogo nam znači što je i na utakmicama mlađih selekcija, ne samo kada igraju seniorke, sve više publike. Danas nije izostala gromoglasna podrška za svaki poen, ukradenu loptu i realizovan napad, tako da oni već sada osjećaju šta znači kada je ekipa nošena nakrilima publike“, ističe predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Današnjim utakmicama počeo je drugi dio Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS Bijeljina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK Lavovi Brčko i KK Budućnost Bijeljina igraju treću utakmicu Play off-a

Radio Brčko

КК “ЛАВОВИ” БРЧКО: Јуниорке сигурне против екипе “Орлова”

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Poraz Lavica od ŽKK RMU Banovići

Radio Brčko