RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Košarkaški klub “Lavovi” korak bliže tituli

Prvom utakmicom u kojoj su košarkašice KK Lavovi iz Brčkog ugostile ekipu Budućnost BN iz Bijeljine startovala je finalna serija doigravanja Prve ženske lige Republike Srpske. 

Finalna serija Play Off-a Prve ženske lige Republike Srpske i borba za titulu započela je odličnom igrom i ubjedljivom pobjedom Lavica u prvom meču koji je u subotu odigran u dvorani Tehničke škole u Brčkom. Nakon dvije ubjedljive pobjede u polufinalu protiv Kozare, domaće košarkašice su ostvarile još jednu sigurnu i zasluženu pobjedu.

LAVOVI – BUDUĆNOST 72:38  (22:11, 21:15, 17:2, 12:10)

Već na samom startu utakmice serijom 6:0 Lavice stavljaju do znanja gošćama iz Bijeljine da neće dozvoliti ni najmanju šansu za iznenađenje u ovom meču, a već nakon deset minuta igre imaju dvocifrenu rezultatsku prednosti (22:11). Tamo gdje su stale u prvoj, košarkašice Lavova su nastavile i tokom druge četvrtine. Na krilima izuzetno raspoloženih Milice Đokić (30 poena, 8 asistenicja, 6 skokova, 7 pogođenih trica) i Milice Dabović (16 poena, 8 asistenicija i 6 ukradenih lopti) Lavice su na ovom meču djelovale nezaustavljivo za ekipu Budućnosti, a prednost je konstantno rasla do maksimalnih 39 poena razlike u 37. minutu meča (72:33).

Kada se uz napadačku razvnorsnost doda i izuzetno kvalitetna i čvrsta odbrana, a to pogotovo važi za treću četvrtinu, kada su gošće postigle samo 2 poena, onda ubjedljiva i više nego zaslužena pobjeda dolazi kao nagrada za sav uloženi trud i borbenost na terenu. Bile su  Lavice bolje u svim elementima košarkaške igra, a posebno se ističe velika razlika u broju asistencija na ovom meču u korist domaće ekipe 24-8.

Pored pomenutih Đokić i Dabović, trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na sledeće košarkašice:  Jelena Lazarević 9,  Sara Đokić  6, Iva Karišik  5, Katarina Mihajlović 4, Marjana Todorović 2, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Adna Okić, Ksenia Vukić i Ana Đokić.

Lavice odlaze u Bijeljinu, gdje će biti odigran drugi meč finalne serije u dobrom raspoloženju i sa prednošću od 1-0, a prvak Republike Srpske postaće ekipa koja prva ostvari tri pobjede. Pored titule prvaka, pobjednik doigravanja u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske ostvaruje pravo nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2021-2022.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Poraz hrabrih Lavica u prvom polufinalnom meču play off-a BiH

Radio Brčko

Pobjeda košarkašica KK Lavovi u posljednjem kolu šampionata BiH

Radio Brčko

KK „Lavovi“ Brčko: Pobjeda predpionira i poraz pionira protiv Bratunca

Radio Brčko