RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

KK “Živinice” uspješniji u Brčkom

U 6. redovnom kolu A-1-muške lige Košarkaškog saveza Federacije BiH u dvorani Tehničke škole odigrali su utakmicu prvu za bodove ove godine KK „Brčko distrikt“ Brčko i KK „Živinice“ iz Živinica. Kao zanimljivost u oko je palo što ekipe vode treneri istog imena domaći Azur Hadžović i gostujući Azur Korlatović kao i da je u Brčko gostujuća ekipa došla pojačana tamnoputim i kvalitetnim igračem po imenu Jones Mahlon Marquees i sa nekoliko kvalitetnih košarkaša iz okruženja. U toj konstelaciji i pored želje Brčaci su dobro parirali u prvoj, trećoj i četvrtoj četvrtini. Trener „Živinica“ Azur Karlatović je za Radio Brčko izjavio:

„Ova nam je prva utakmica  u godini veoma bitna. Za vrijeme ove pauze smo se pojačali, imamo u rosteru kvalitetne igrače koje smo mogli rotirati i ovu utakmicu završiti pobjedom. Domaćinu zahvaljujem na fer i korektnoj igri mojim momcima na čestitam na pokazanom u Brčkom. Ovdje sam igrao kao igrač i vodio ekipe kao trener. Brčko je tradicionalno neugodna ekipa, dobri momci. Na terenu se borimo za pobjedu.“

Trener Brčaka Azur Hadžović kaže: „Mi smo najavili jednu tešku utakmicu sa kvalitetnim protivnikom. Tako se i dogodilo. Oni su ušli angažirano u utakmicu u odnosu na nas. Podlegli smo pritisku. Nismo odradili na terenu ono što smo se dogovorili na treningu. Podbacili smo u obrambenom dijelu, a imali smo i veliki broj prodanih slobodnih bacanja.“

Za ekipu “Brčko distrikt“ su igrali i koševe postigli: Haris Andelija 15, Adnan Avdić 13, Mirnes Islamović 12, Vedran Marković 9, Milan Cvjetković 8, Emir Krajinić 8, Danilo Tomić 5, Mirza Kusturica 4, Ivan EDrslan 3, Bojan Nešić, Ismar Iljazović, Rijad Džonlić. Trener: Azur Hadžović.

U 7. kolu KK „Brčko distrikt“ gostuje u Gračanici utakmicu za međusobni prestiž na tablici.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkaška A-1 liga Federacije BiH – sjever: KK „Brčko distrikt“ pri vrhu tablice

Radio Brčko

Brčko: Košarkaška utakmica igrana u dvije dvorane

Radio Brčko

Košakaši Distrikta za vikend u Travniku

Admir Kadrić