RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Trofej Brčko distrikta BiH – Brčacima prva mjesta i nagrade

KK „BRČKO DISTRIKT“ je poznat i priznat kao klub koji posebnu pažnju poklanja mladim generacijama košarkaša. To čini u školi košarke po uzrastima i onih koji igraju lige. U povodu Dana oslobođenja Brčkog poslije Drugog svjetsko rata klub je organizirao turnir pod motom „TROFEJ BRČKO DISTRIKTA BIH“. U dvorani Tehničke škole su igrali stariji kadeti iz KK: „Bosna“ Kalesija, KK „Bijeljina Plus“ Bijeljina i KK „Brčko distrikt“ Brčko. Rezultati i poredak ekipa:

1.KK BRČKO DISTRIKT-KK BOSNA KALESIJA 65-59

2.KK BOSNA KALESIJA-KK BIJELJINA PLUS   76-44

3.KK BRČKO DISTRIKT-KK BIJELJINA PLUS    71-56

Poredak:

1.KK BRČKO DISTRIKT

2.KK BOSNA KALESIJA

3.KK BIJELJINA PLUS

Najbolji igrač turnira Sergej Subotić (BRČKO DISTRIKT) sa 48 poena iz dva susreta ispred Stevanovića (BIJELJINA PLUS) koji je postigao  44 poena na dva susreta.

Poredak u šutiranju trojki:

  1. Nikolaj Cetić (BRČKO DISTRIKT)
  2. Amar Mušanović (BOSNA KALESIJA)
  3. Dragan Mirtović (BIJELJINA PLUS)

Pobjednička ekipa KK Brčko distrikta igrala je u sastavu: Alan Fazlović, Sergej Subotić, Amar Gubaljević, Bakir Ahmetović, Nikolaj Cetić, Dušan Jovanović, Ajdin Mehaković, Aldin Rendić, Haris Đonlić, Mustafa Džindić, Edi Velagić i Nuris Sejdić. Trener: Adnan Avdić.

Ova kadetska generacija košarkaša iz tri grada je demonstrirala obećavajuću košarku i široku lepezu poteza koji su mamili aplauze. Svoja mišljenja su iznijeli i treneri klubova: Damir Beganović – Bosna Kalesija: „Imamo dobru generaciju kadeta. Mi i Brčaci igramo u ligi gdje smo ih dobili, a danas smo izgubili. U ligi planiramo igrati četvrt finale. Imamo odličnu suradnju sa Brčacima, a to je put da iznjedrimo nove košarkaše. Što više turnira i utakmica to će biti sve bolje i bolje.“

Vujić Predrag- Bijeljina Plus: „Ovdje sam došao sa mladom ekipom, naš klub ima 20 godina i jedan sam od njegovih osnivača. Osvojili smo brojna priznanja. Bijeljina ima pet košarkaških klubova. Naši igrači koje smo odgojili igraju u nekoliko klubova u drugim sredinama. Lako bi neki mogli kročiti u Europu ili čak Ameriku“.

Azur Hadžović – Brčko distrikt, sportski direktor: „Nastojati ćemo da ovaj turnir bude tradicionalan sa više ekipa. Naši gosti i cijene da smo odradili jedan predivan turnir, odigrali tri fantastične utakmice, održali takmičenje u šutiranju trojki. Mi smo zadovoljni postignutim rezultatima kao klub.“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčaci racionalnom igrom do bodova

Radio Brčko

Košarkaši Brčko distrikta savladali Spartans iz Živinica

Radio Brčko

Utakmice KK Brčko distrikta magnet za publiku

Radio Brčko