RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Klub malog fudbala „Brčko – Zdravlje„ ostvaruje kvalitetne uspjehe

KMF „Brčko Zdravlje“ u sezoni 2020/2021. u futsal Prvoj ligi FS RS-a i grupi zapad na startu postiže obećavajuće rezultate. U prva tri kola su bez poraza. Ekipa je ostala i duže vrijeme uigrana. Start sa ekipom „Borca“ iz Banja Luke uspješan 0:0, drugo kolo gostovanje u Kotor Varoši 3:7 i još svježa utakmica minule sedmice u dvorani Ekonomske škole sa KMF „Šampion“ iz Laktaša 5:2.

Golove su postigli za Brčake: Izudin Čaušević, Samir Hodžić, Emir Hodžić i Aleksandar Demonjić dva gola.

Utakmicu su sudili: Vojislav Vuković i Goran Lakić iz Brčkog i Stefan Đukić iz Ugljevika. Delegat: Dragan Jovičić iz Brčkog. Za ekipu KMF „Brčko Zdravlje“ igrali su: Sead Bećirović, Ninoslav Mirić, Emir Hodžić, Slobodan Manojlović, Izudin Čavalić, Semir Hodžić, Davor Vujčić, Željko Mitrović, Aleksandar Demonjić, Dražen Lukić i Marko Lukić.

Predstavnik ekipe Zdravko Vujić je za „Radio Brčko“ izjavio: „Rezultatski dijelom se možemo podičiti što u prethodna tri kola imamo osvojenih sedam bodova. Trenutno se nalazimo na diobi drugog mjesta sa „Borcem“ iz Banja Luke.

Cijenim da je svaki osvojeni bod za nas bio zaslužen. Respektirali smo „Borac“, imali inspiraciju i pokazali, po prikazanoj igri i šansama, da smo bili bliži pobjedi. Ta utakmica nam je dala poticaj za druge utakmice. Ova utakmica sa „Šampionim“ iz Laktaša je pokazala da su gosti pokazali dobru igru i ako su na tablici bez boda. Presudila je naša individualna kvaliteta. Zaslužena pobjeda od 5:2 tome ide u prilog. Nas čeka derbi prvenstva prvog dijela takmičenja. Idemo u goste prvoplasiranom KMF Doboj koji ima sve tri pobjede. Pokušati ćemo pružiti naš maksimum.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dvostruki jubilej veterana „Sandići-Brčko 2009“

Radio Brčko

Međunarodni gradski turnir u malom fudbalu – danas četvrti dan

Admir Kadrić

Очекују се, поред осталих, и екипе из Аустрије и Швајцарске

Admir Kadrić