RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Na Bajramskom turniru u futsalu očekuje se 70 ekipa

Dvanaesti bajramski turnir u futsalu Brčko 2014/2015 počinje u nedjelju 28.decembra u Sportskoj dvorani Ekonomske škole.

2341214 W NS BcD 2Ovo je saopšteno danas na pres konferenciji koju su priredili organizatori turnira:Nogometni savez Brčko distrikta BiH, MNK „Klanac“ Brčko i Udruženje nogometnih sudija i instruktora Brčko distrikta BiH. Prema riječima dr Izeta Bande, predsjednika Organizacionog odbora manifestacije, na turniru se ove godine očekuje oko 70 ekipa iz Srbije,Hrvatske i BiH u šest kategorija: pjetlići, pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani. Veterani će i ovoga puta odigrati memorijalni turnir „Ibrahim Kevrić-Mazo“. Sve kategorije uplaćuju kotizaciju iz koje će biti dodijeljene nagrade, a za seniore je previđen poseban fond od 6500 KM, za prvo 3000, drugo 2000,treće 1000 i za četvrto mjesto 500 KM.

Mevludin Mahmić,predsjednik Takmičarske komisije je podsjetio da je izvlačenje parova za turnir predviđeno u subotu,27.decembra od 12 sati u Omladinskom centru gdje je planiran i seminar iz pravila nogometne igre na kome će učestvovati instruktori Nogometnog saveza BiH. Turnir će početi revijalnom utakmicom između veterana FK „Željezničar“ i veterana MNK „klanac“ Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na Bajramskom turniru u Brčkom učestvuju 64 ekipe

Admir Kadrić

KMF „Brčko Zdravlje“ uspješno realizovao turnir u futsalu

Admir Kadrić

Futsal prve lige FSRS: KML „Brčko zdravlje“ pobijedio FK „Borac“ iz Banjaluke

Radio Brčko